Bilgisayar toplamak mı mantıklı yoksa elimizdekini yükseltmek mi?

buradog_n

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, Z490 anakartlı, 10400F RTX 2060 ekran kartlı DDR4 16 GB RAM'li, zamanında upgrade ederim diyerek aldığım bir masaüstü bilgisayarım var. Yıllar geçti ve yükseltsem mi diye düşünüyorum. Sizce işlemci ve ekran kartı upgrade mi etmeliyim yoksa sıfırdan yeni bir bilgisayar mı almalıyım?

Upgrade edersem 11. nesil işlemcileri destekliyor anakartım, 11900 veya 11800 işlemciler ve bunlara uygun ekran kartları alacağım.

Bilgisayarı temel olarak başta Paradox oyunları olmak üzere tek kişilik bilgisayar oyunları için kullanacağım.

Son düzenleme:
Aslinda ikinci elden yuksek bir fiyattan satip hazir sistem almak mantikli olabilir, ama ustune ne kadar bütçe ekleyebilirsiniz?

Bütçe konusunda açıkçası ciddi bir sıkıntım yok. Yeter ki içime sinsin, ancak zamanında çok para vererek aldığım Z490 anakartımı boşa mı çıkarsam yoksa onun üzerine yeni bir bilgisayar mı dizsem bilemedim.

10400F DDR5 ile mi kullanıyorsunuz?

Hocam yanlış yazmışım DDR4 olacaktı kusura bakmayın.

Aslinda ikinci elden yuksek bir fiyattan satip hazir sistem almak mantikli olabilir, ama ustune ne kadar bütçe ekleyebilirsiniz?

Hocam satmak istesem fiyat olarak ne kadara satabilirim ki? 11900 gibi bir işlemci alsam ekran kartı olarak 5070 veya benzeri bir kart ile darboğaz yaşar mıyım veya mantıksız mı olur? 1080p kullanacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı