Bilgisayar toplamalı mıyım?

YakupAslan

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
köle
Arkadaşlar selam. Elimde eski sistem var iki tane. Bunları elden çıkarırcasına satıp (fiyat koymam ile ilgili konu da açacağım), para ekleyip yeni bir sistem alacağım. Bütçem tahminen 3200 TL. Monitör, ucuzundan klavye mouse vs dahil komple bir sistem. Elimde yeni aldığım SSD, HDD ve PSU var. İlk etapta bütçe düşük olduğu için bir Ryzen APU sistem toplamayı düşünüyorum (bunun için de konu açacağım). Daha sonra biriken para ile ekran kartı alırım. Aklıma takılan şey şu; yeni donanımlar duyurulacak mı? Duyurulacaksa Türkiye'ye ne zaman gelir? Bu bütçe ile (ki donanımlar gelene kadar daha çok para birikecek) yeni nesil sistem kurulabilir mi? Fikir ve önerilerinize açığım. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence toplamalısınız. Bence yeni nesil beklemek çok da mühim değil. Fiyatları da yüksek olacaktır. Bence 0 bir kasa toplayın. 2.el bir monitör alın sonra.

Arkadaşlar selam. Elimde eski sistem var iki tane. Bunları elden çıkarırcasına satıp (fiyat koymam ile ilgili konu da açacağım), para ekleyip yeni bir sistem alacağım. Bütçem tahminen 3200 TL. Monitör, ucuzundan klavye mouse vs dahil komple bir sistem. Elimde yeni aldığım SSD, HDD ve PSU var. İlk etapta bütçe düşük olduğu için bir Ryzen APU sistem toplamayı düşünüyorum (bunun için de konu açacağım). Daha sonra biriken para ile ekran kartı alırım. Aklıma takılan şey şu; yeni donanımlar duyurulacak mı? Duyurulacaksa Türkiye'ye ne zaman gelir? Bu bütçe ile (ki donanımlar gelene kadar daha çok para birikecek) yeni nesil sistem kurulabilir mi? Fikir ve önerilerinize açığım. Teşekkürler.

Yaşın 19 gözüküyor. Üniversite falan okuyorsan masaüstü değil de laptop al. Eksikliğini çok çekiyorum ben.

Eğer masaüstü toplayacağım diyorsan da 3200 yeterli değil bence çünkü daha yeni sistem topladım arkadaşıma 4200 tuttu ve ürünler şunlardı.

• RAM 8 GB DDR4 3600MHz.
  • Ryzen 5 1600 AF 3.2 GHz.
  • AMD Radeon 5500XT.
  • B450M PRO-M2 Max.

Son düzenleme:
Bence toplamalısınız. Bence yeni nesil beklemek çok da mühim değil. Fiyatları da yüksek olacaktır. Bence 0 bir kasa toplayın. 2.el bir monitör alın sonra.
Bazı parçalar 2. el olacak illaki. Ama yeni nesil ileriye dönük olması açısından kafama takılıyor. Soketler değişirse sıkıntı, aynı soket devam ederse sıkıntı olmaz.
Yaşın 19 gözüküyor. Üniversite falan okuyorsan masaüstü değil de laptop al. Eksikliğini çok çekiyorum ben.

Eğer masaüstü toplayacağım diyorsan da 3200 yeterli değil bence çünkü daha yeni sistem topladım arkadaşıma 4200 tuttu ve ürünler şunlardı.

• RAM 8 GB DDR4 3600MHz.
  • Ryzen 5 1600 AF 3.2 GHz.
  • AMD Radeon 5500XT.
  • B450M PRO-M2 Max.
Hocam teşekkürler. Şuan 2 yıllık turizm okuyorum yani ihtiyacım yok. Eğer bu seneki sınavı kazanırsam (ki kazanamam) laptop almayı ben de ön planda tutacağım. Yazın paramı biriktirip iyi kötü bir laptop alacak paraya ulaşabilirim okul başlamadan. Bahsettiğiniz sisteme gelecek olursak, benzer şekilde ekran kartsız apu bir sistem işimi rahatlıkla görecektir, belli bir süre en azından. Eğer restaurantlar açılırsa bu işlem daha hızlı ve paralı gerçekleşir benim için. Laptop şuanlık 2. planda. Sistem nasıl olmalı veya beklemeli miyim asıl soru benim için.

Bazı parçalar 2. el olacak illaki. Ama yeni nesil ileriye dönük olması açısından kafama takılıyor. Soketler değişirse sıkıntı, aynı soket devam ederse sıkıntı olmaz.

Hocam teşekkürler. Şu an 2 yıllık turizm okuyorum yani ihtiyacım yok. Eğer bu seneki sınavı kazanırsam (ki kazanamam) laptop almayı ben de ön planda tutacağım. Yazın paramı biriktirip iyi kötü bir laptop alacak paraya ulaşabilirim okul başlamadan. Bahsettiğiniz sisteme gelecek olursak, benzer şekilde ekran kartsız APU bir sistem işimi rahatlıkla görecektir, belli bir süre en azından. Eğer restaurantlar açılırsa bu işlem daha hızlı ve paralı gerçekleşir benim için. Laptop şu anlık 2. planda. Sistem nasıl olmalı veya beklemeli miyim asıl soru benim için.

Ben oyun için anladım zaten ekran kartı almasan yarı yarıya düşüyor fiyat. Elinde güzel bir telefon varsa ve oradan işlerini götürebiliyorsan alma ya da bilgisayar almak seni çok dara sokacaksa.

Ben oyun için anladım zaten ekran kartı almasan yarı yarıya düşüyor fiyat. Elinde güzel bir telefon varsa ve oradan işlerini götürebiliyorsan alma ya da bilgisayar almak seni çok dara sokacaksa.
Telefon ile işlerimi görebiliyorum fakat ödev yapmak çok zorlaşıyor. Bilgisayar almak beni dara sokmayacak ama elimdeki para ailevi sebeplerden uçmadan almak istiyorum :=). Neden almamalıyım biraz daha açar mısınız?

Telefon ile işlerimi görebiliyorum fakat ödev yapmak çok zorlaşıyor. Bilgisayar almak beni dara sokmayacak ama elimdeki para ailevi sebeplerden uçmadan almak istiyorum:=). Neden almamalıyım biraz daha açar mısınız?

Bilgisayar büyük kolaylık sağlıyor ben sadece üniversite ve paradan kaynaklı bir sıkıntı çıkarırsa alma dedim aksi halde alman gerekiyor çünkü telefon bir yere kadar sadece tavsiyem sana eğer gezen biri isen gezmekten kaydım bir yerde uzun süreli kalıyorsan laptop eğer kalmıyorum dersen masaüstü al hem daha ekonomik.

Bilgisayar büyük kolaylık sağlıyor ben sadece üniversite ve paradan kaynaklı bir sıkıntı çıkarırsa alma dedim aksi halde alman gerekiyor çünkü telefon bir yere kadar sadece tavsiyem sana eğer gezen biri isen gezmekten kaydım bir yerde uzun süreli kalıyorsan laptop eğer kalmıyorum dersen masaüstü al hem daha ekonomik.
Tamamdır. Teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı