Bilgisayar toplamayı nasıl öğrendiniz?

leeEVERETT

Hectopat
Makaleler
1
Bende bilgisayar toplamayı öğrenmek istiyorum ama buradan öğrendiğim aşinalık dışında pek bir şey yok. Parça uyumluluğu, herhangi bir ürünün muadilleri falan derken nasıl öğrendiniz?

Bende bilgisayar toplamayı öğrenmek istiyorum ama buradan öğrendiğim aşinalık dışında pek bir şey yok. Parça uyumluluğu, herhangi bir ürünün muadilleri falan derken nasıl öğrendiniz?
Tamamını yaklaşık 7 ayda sıfırsan öğrendim. hevesle günde 2-3 saat araştırdım. En önemli kaynaklarım bunlar oldu:

PC Hocası
Donanım Arşivi
Technopat
Eski laptopum
tanıdığım bilen bir kişi.

Ben öğrenmedim ama yapabiliyorum yapamadığım noktalarda sadece kablo kısımları oluyor kablolamayı boğmayacak şekilde kelepçeledikten sonra takılması gereken pinlere takıyorum start veriyorum.

Staj yaptığım iş yerinde öğrendim. Bilgi İşlem bölümünde staj yaparken bozulan, parça değişmesi gereken sistemler oluyordu. Şefim gösterdi ben yaptım böyle böyle öğrendim. Bazen keyfi olarak kendi sistemimi söküp takıyorum.

2021 yılında Monster laptop alıp performansından memnun kalmayınca PC toplama niyetine giriştim. 1.5 sene boyunca ne kadar PC toplama videosu varsa yaladım yuttum. İlgini çekince sıkılmıyorsun zaten. Bir an önce toplayayım da bitsin kafasına girersen işkenceye döner toplaması. En nihayetinde şu an imzada yazılı olan sistemi sıfırdan topladım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı