Bilgisayar Toplandıktan Sonra Yapılması Gerekenler

Sistemi ne yazık ki kaziklanip vatandan alacağım :(internete bir türlü güvenemiyorum
10 a yakın arkadaşım oradan aldı güvenebilirsiniz, ama yinede size kalmış.
Hangisi için? Ram mi yoksa kasa mı?
Alternatif anakart, alternatif ram (2 adet), ve alternatif kasa. Birde montajı Vatan bedavaya istediğinizde yapıyor ama pek önermem özenle yaptıkları söylenemez. Buradan da Windows 10 için OEM key alabilirsiniz.

Son düzenleme:
10 a yakın arkadaşım oradan aldı güvenebilirsiniz, ama yinede size kalmış.

Alternatif anakart, alternatif ram (2 adet), ve alternatif kasa. Birde montajı Vatan bedavaya istediğinizde yapıyor ama pek önermem özenle yaptıkları söylenemez. Buradan da Windows 10 için OEM key alabilirsiniz.
O kasaya ben de baktım fakat sanki fan yok gibi gördüm. Ve ramler mantıklı fiyat farkı az ve değer çünkü bunun için çok teşekkür ederim fakat anakart onu önerme sebebiniz nedir acaba?

O kasaya ben de baktım fakat sanki fan yok gibi gördüm.
Kasa ile birlikte 1 adet kırmızı fan geliyor.
anakart onu önerme sebebiniz
i7 8700 Overclock gibi bir seçeneği olmadığı için b360 yetecektir. Model ise kullanan insanlara sorduğumda memnun olduklarını söylediler ayrıca bu modelde parçalar ekstra sağlam yapılıyor. Alternatif anakart 1 & Alternatif anakart 2. Not:H370 anakartlarda da OC olmuyor.

Son düzenleme:
Kasa ile birlikte 1 adet kırmızı fan geliyor.

i7 8700 Overclock gibi bir seçeneği olmadığı için b360 yetecektir. Model ise kullanan insanlara sorduğumda memnun olduklarını söylediler ayrıca bu modelde parçalar ekstra sağlam yapılıyor.
Diğer anakart için boşuna para harcamayayım diye önerdiniz anladim çok teşekkür ederim :)

Corsair güç kaynağından uzak durmaya bakın. Başta CX ve VS serisi olmak üzere sorunlu bir marka. FSP veya Cooler Master yönelirseniz güç kaynağı konusunda, daha iyi olur.

Kaç tane PC format attım bilmiyorum ama hiç tarih saat ayarı yapmadım. Hiç gerek duyulduğunu da görmedim.
Bios ayarlarından bahsediyorsunuz sanirim ne yapmamı önerirsiniz?
Corsair güç kaynağından uzak durmaya bakın. Başta CX ve VS serisi olmak üzere sorunlu bir marka. FSP veya Cooler Master yönelirseniz güç kaynağı konusunda, daha iyi olur.
Bir öneriniz var mıdır acaba ?

BIOS kurcalamayın. Sadece XMP falan açarsınız RAM'lerin yüksek frekansta çalışması için. Sistemi USB bellek ile kuracaksınız nasılsa, açılışta F11 ile boot menüyü açıp USB belleği seçersiniz.
Sizde F11 olmayabilir, yazıları okuyun açılışta.

XMP yi aç, kaydet ve restart at. Sonrasında ise üstteki linklerden Windows 10 u USB ye yaz anakarta tak. PC açılırken BIOS ekranı yerine BOOT menüsünü aç ve oradan UEFI kurulumu yapacağın cihazı seç ve Windows'u kur. En kısa böyle anlatabilirim.
Maalesef arkadaş sadece Vatan'dan alıcakmış.

Tamamdır anladım. Hepinize yardımlarınız için çok teşekkür ederim iyi günler dilerim hepinize ramleri ve anakartı @Travis 'un dediği yapmaya karar verdim ve kasayı da @Pantheon 'un önerdiğine bakmaya karar verdim. Teşekkürler tekrardan :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı