Bilgisayar Toplanırken Yapılan 8 Hata

Her şey güzel, lakin 2. maddede bir yanlışlık var. COD MW oynarken 12 GB'dan fazla RAM kullanıyorum. 16 GB aslında yeni nesil oyunlara tam olarak yetecek. 32 GB elbette ki fazla ama 16 GB artık bir standart olmalı.
Bahsettiği şey kötü diğer parçalara gereksiz RAM takması. Kötü işlemciye, kötü ekran kartına istediğin kadar RAM koy.

Technopat'a katılmadan önce bunların hiçbirini bilmiyordum. Hatta AMD diye bir firmanın olduğundan haberim bile yoktu. Kasa konusunda ise "ışıqlı mışıqlı moruq gamer kasası" diye takılıyordum‚ bunun hava akışı desteklediği anakart falan hiçbirini bilmiyordum + olarak Türkçeyi de öğretti Technopat bana

Güzel rehber olmuş.
Benim bütçem 7000 TL. Ama önemli bileşenleri pahalı seviyede tutup anakarttan kıstım. Yanlış mı yaptım? (Daha almadım sistemi.)

Anakart: Gigabyte B450M S2H
Ekran kartı: RTX 2060
İşlemci: AMD Ryzen 5 3600
RAM: 3200 MHz CL16
Kasa+PSU: Corsair Spec Delta 650W 80+

Donanım konusunda cahilim sorum basit ise kusura bakmayın.
Sizce yeni aldığım bu sistem darboğaz yapar mı ve iyi toplamış mıyım?

Sistem:
8 GB Kingstone HyperX RAM.
Asus Prime B450M-A.
MSI Radeon RX550 4 GB 128 Bit.
AeroCool Aero One Frost.
AeroCool Cylon 600 Watt 80+ PSU.
Kingston 250GB KC2000 M.2 SSD.
(Yakında 320 GB HDD alacağım.)

Bence anakarta ekle biraz. B450-A Pro Max falan al.
İşlemci?

Her şey güzel, lakin 2. maddede bir yanlışlık var. CoD MW oynarken 12 GB'dan fazla RAM kullanıyorum. 16 GB aslında yeni nesil oyunlara tam olarak yetecek. 32 GB elbette ki fazla ama 16 GB artık bir standart olmalı.

Hata 8: Sadece ekran kartına yüklenmek.
Bu forum G4560+1070 gördü, bu da hatalara eklenmeli.

Ekledim.

Yazdım sayfa yenileyince gitmiş.
AMD Ryzen 3 3200G.

Ekran kartı olan bir sisteme APU işlemci almak dengesiz olmuş biraz. Anakartı B450M S2H'a çekip 1200 AF ve RX 560 alınabilir. Hatta PSU'yu üst segment kalitede tutup yine RX 570'e bile çıkılabilir.

Sistem güzel. Ama Pro4 bir anakart almanız iyi olacaktır. Biraz yanlış olmuş .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…