Bilgisayar toplarken nelere dikkat edilmeli?

Ben bu bilgisayar toplama işlerinde yeniyim öncelikle. O yüzden neyi neye göre seçeceğimi bilmiyorum. Bu bilgisayar toplama işlemine merak sarma nedenim ise şu an kullandığım bilgisayar bana oyun açısından ve hız açısından yetersiz gelmeye başladı normal olarak. Bu sebeple bilgisayar toplarken neyi neye göre seçeceğim hakkında bilgi verir misiniz?

Ben bu bilgisayar toplama işlerinde yeniyim öncelikle. O yüzden neyi neye göre seçeceğimi bilmiyorum. Bu bilgisayar toplama işlemine merak sarma nedenim ise şu an kullandığım bilgisayar bana oyun açısından ve hız açısından yetersiz gelmeye başladı normal olarak. Bu sebeple bilgisayar toplarken neyi neye göre seçeceğim hakkında bilgi verir misiniz?

İlk önce bütçe seçmelisin unutma ki bütçeni 300-400TL'ye kadar aşmak isteyebilirsin daha iyisi için.

Mutlaka arıyorum. Bütçe 8000 TL. Harcamak için fazladan 500 ya da 1000 TL olsun.
İşlemci olarak Intel seçilmeli.
Kasa hava akışı iyi olmalı ve kaliteli olmalı.
PSU FSP, CM, Corsair ve Cougar gibi markalar olsun.
Ekran kartını NVIDIA GTX 1660 ve üstü seçmeye dikkat edin.
SSD'yi Kingston, Samsung ve SanDisk alın.
Anakart mümkünse ASUS olsun. Menüsü sade ve kullanışlı.

Son düzenleyen: Moderatör:
1 Mutlaka arıyorum bütçe 8000TL harcamak için fazladan 500 ya da 1000 TL olzun.
İşlemci olarak Intel seçilmeli.
Kasa hava akışı iyi olmalı ve kaliteli olmalı.
PSU FSP CM, Corsair ve cougsr gibi markalar olsun.
Ekran kartını NVIDIA GTX 1660 ve üstü seçmeye dilkat edin.
SSD'yi kimgston Samsung ve SanDisk alın.
Anakart mümkünse ASUS olsun menüsü sade ve kullanışlı.

Mutlaka Intel seçilmesine gerek yok.
PSU dediğiniz gibi+High Power'da olabilir.
Ekran kartı bütçeye bağlı 4000TL bütçede 1660ZOR olur.
SSD +western digital olabilir.

@Karındeşen İşlemci niye Intel olmalı?
Kazık yemek istiyorsa evet, Intel olabilir.
Dediklerin aşırı saçma. Alakası yok.

Bütçe belirt biz sana öneririz.

İşlemci olarak mümkünse AMD tercih et. İşlemcileri daha F/P, mantıklı ve uzun ömürlü.

Anakart olarak bilindik bir markadan sorunsuz bir model al yeter. AMD tarafında mümkünse B450, Intel tarafında mümkünse B serisi anakart al.

Ekran kartı olarak soğutması sıkıntısız, bütçene uyan en iyisini al. Bütçene sığıyorsa mümkünse Nvidia GPU al. AMD GPU'lar hala sürücü problemli.

Kasa da fark etmez. Hava akışı iyi olsun, görünümünü sev yeter.

Güç kaynağı olarak bilindik markadan sorunsuz model al yeterli. Genelde 500W 80+ iyi bir PSU yeterli.

SSD olarak depolama ihtiyacını görecek, NAND flash içeren, sorunsuz model alman yeterli.

HDD artık önermem.

Bu kadar!
Parçalarını topla ve favori oyununa atla.

Yapmaman gerekenler;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Yapman gerekenler;

10.000 ve üstü bütçeniz yok ise Intel tercih etmeyin.

Anakartınızın soğutmalarına, teknolojilerine vs. dikkat edin.

RAM ucuz olsun diye CL'si yüksek veya MHz'si az tercih etmemeye çalışın.
Eğer bütçeniz tam yetmiyorsa, 8GB RAM alın ama daha sonra upgrade etmeyi unutmayın.

Ekran kartınızı Nvidia tarafından seçmeye çalışın.

SSD alırken, herhangi bir kronik sorunu olup olmadığına dikkat edin.

PSU'nuzu ucuz "NoName" PSU'lardan almayın.
Güvenilir, sertifikaları olan, kendini bu konuda kanıtlamış markalardan almaya çalışın.
( Örneğin : FSP, Cooler Master, Corsair gibi gibi. )

Kasanızı olabildikçe "mesh" alanı bulunan, hava alabilen kasalar seçin.

Rampage, Frisby, İzoly gibi markalardan uzak durun.

Ayrıca bir sorun yaşarsanız, kararsız kalırsanız buraya gelerek yardım alabilirsiniz. 💕

İşlemci olarak intel seçilmeli.
Niye şart koşuyorsunuz ?
Gittiğiniz bu yöntem hiç doğru değil.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı