Bilgisayar toplarken nelere dikkat edilmeli?

DarkFire23

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayar toplamak için henüz belirli bir bütçem yok ama ileriki zamanlarda bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum. Fakat kafamda bir sürü şey var. Mesela, ben bu parçaları alırsam yazılımsal hataları olur mu, ekran kartı işlemciyi darboğaz eder mi ya da ekran kartı üzerinde mining yapılmış mıdır, hangi parçalar daha iyidir gibi birçok şey kafama takılıyor. Beni bu konuda aydınlatabilecek ve dikkat etmem gereken bilgileri verecek kişiler varsa, yardım etmenizi çok isterim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayar toplarken en önemli şey, parçaların birbirine uyumlu olması; mesela işlemciyle anakartın uyumu, RAM'in desteklediği frekans gibi şeylere dikkat etmek lazım, ayrıca çok güçlü bir ekran kartı alıp zayıf bir işlemciyle kullanırsan darboğaz oluşabilir ve performans tam gelmez; ikinci el ekran kartı düşünüyorsan mining yapılmış mı bak, çünkü bu kartlar aşırı ısınmış ve ömrü kısalmış olabilir, BIOS'a müdahale edilip edilmediğini de kontrol etmek iyi olur; güç kaynağı yeterli olmalı ve kasa içi hava akışı, fanlar doğru yerleştirilmiş olmalı ki sistem sağlıklı çalışsın; kısacası bütçeni belirleyip parçaları dengeli seçmek, kullanım amacını netleştirmek ve gelecekte yükseltme şansını düşünmek işleri çok rahatlatır ve kafandaki çoğu endişeyi ortadan kaldırır.
Sıkıntınız varsa ise bu videoyu izlemenizi öneririm:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bilgisayar toplarken en önemli şey, parçaların birbirine uyumlu olması; mesela işlemciyle anakartın uyumu, RAM'in desteklediği frekans gibi şeylere dikkat etmek lazım, ayrıca çok güçlü bir ekran kartı alıp zayıf bir işlemciyle kullanırsan darboğaz oluşabilir ve performans tam gelmez; ikinci el ekran kartı düşünüyorsan mining yapılmış mı bak, çünkü bu kartlar aşırı ısınmış ve ömrü kısalmış olabilir, BIOS'a müdahale edilip edilmediğini de kontrol etmek iyi olur; güç kaynağı yeterli olmalı ve kasa içi hava akışı, fanlar doğru yerleştirilmiş olmalı ki sistem sağlıklı çalışsın; kısacası bütçeni belirleyip parçaları dengeli seçmek, kullanım amacını netleştirmek ve gelecekte yükseltme şansını düşünmek işleri çok rahatlatır ve kafandaki çoğu endişeyi ortadan kaldırır.
Sıkıntınız varsa ise bu videoyu izlemenizi öneririm:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam ne güzel özetlemişsiniz içim ferahladı.

Parça uyumu (CPU-GPU darboğazı), ikinci el ekran kartı geçmişi (mining), kalite/marka ve yazılım uyumluluğuna dikkat etmek gerekir. İncelemeler, forumlar ve rehberler takip edilmeli.

Sistem toplamadan önce forum konusu açılmalı ve bin bilseniz de bir bilene daima sormalısınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı