Bilgisayar tozlanması ile performans düşüşü

ALHANBEY

Hectopat
Daha fazla  
Yaklaşık 4-5 ay önce bir el kazası yoluyla bilgisayarımın üst havalandırmasından içeri giren soğuk çay sayesinde ekran kartım, anakartım ve fanlarım yapış yapış yani dolayısıyla çok tozlular. Bu yüzden de gözle görülür şekilde performans düşüklüğü yaşıyorum. Ekran kartım GTX 980 ve Overwatch'da bile takılmalar yaşıyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Yardım ederseniz çok sevinirim. Yeni bir bilgisayar alacak gücüm yok şu an.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bismillah'de gir kasaya. Toz gördüğün yeri kuru bezle temizle. Elin deymişken fanları yağla işlemci ve ekran kartının termal macunu yenile derim. Anlamıyorsan tanıdığın birine veya bilgisayarcıya yaptır.

Teşekkürler yorumlarınız için,ilk kendim deneyeceğim eğer olmaz ise bilgisayarcıya götürmeyi düşünüyorum.

Fanları yağlamanın çok iyi bir seçenek olduğunu düşünmüyorum ilerde yağa yapışan tozlar fanı kullanılamaz hale getiriyor. 50-60 TL'ye bir hava kompresörü satın alıp temizleyebilirsiniz kolay bir şekilde.

Termal macun çok fark ettirir ama bence kompresör de çok gerekli hocam. Düşündüğümüzden çok daha fazla toz birikiyor içinde :D

Eline kuru bir bez, sulu boya fırçası gibi kuru bir fırça bir de güçlü hava veren bir alet(saç kurutma makinesi sabit soğuk hava vermiyorsa kullanma).Kuru bezle nazikçe tozları al sonra fanları ekran kartını falan sök, fırçayla temizle ve hava tut. Ben evde hep böyle temizliyorum.

Termal macun çok fark ettirir ama bence kompresör de çok gerekli hocam. Düşündüğümüzden çok daha fazla toz birikiyor içinde :D
Güçlü ve soğuk hava veren bir saç kurutma makinesi de oluyor.

Yaklaşık 4-5 ay önce bir el kazası yoluyla bilgisayarımın üst havalandırmasından içeri giren soğuk çay sayesinde ekran kartım, anakartım ve fanlarım yapış yapış yani dolayısıyla çok tozlular. Bu yüzden de gözle görülür şekilde performans düşüklüğü yaşıyorum. Ekran kartım GTX 980 ve Overwatch'da bile takılmalar yaşıyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Yardım ederseniz çok sevinirim. Yeni bir bilgisayar alacak gücüm yok şu an.
Bence en iyisi selülozik tiner alın ve bu tinerle siliniz hızlı uçucu bir sıvı olduğu için hiç bir zarar vermez

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı