Çözüldü Bilgisayar UEFI moduna nasıl alınır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

fflyn

Centipat
Daha fazla  
Anakart
H310M PRO-M2 PLUS
Dün temiz bir şekilde Windows 10 Pro kurdum ama UEFI modunda kurmadım. Bugün Windows kurulu olan diskimi EaseUS ile MBR'den GPT'ye çevirip sonrasında BIOS'tan UEFI moduna geçsem bir sorun yaşar mıyım? Bir de anakart modelim UEFI'yi destekler mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Anakart UEFI'yi destekliyor. Sorun yaşama ihtimalin var. Önce diski GPT'ye çevir, ardından bir Windows kurulum USB'si hazırda bulundur. Sonra BIOS’a girip CSM’yi kapat ve Boot Mode’u UEFI olarak ayarla. Format at. Sistem açıldıktan sonra msinfo32 komutuyla UEFI modda çalışıp çalışmadığını kontrol et.
Anakart UEFI'yi destekliyor. Sorun yaşama ihtimalin var. Önce diski GPT'ye çevir, ardından bir Windows kurulum USB'si hazırda bulundur. Sonra BIOS’a girip CSM’yi kapat ve Boot Mode’u UEFI olarak ayarla. Format at. Sistem açıldıktan sonra msinfo32 komutuyla UEFI modda çalışıp çalışmadığını kontrol et.

Son düzenleme:
Çözüm
UEFI modunu BIOS’tan format atmadan önce ayarlamalısın.

Anladım hocam ben o zaman EaseUS ile önce GPT çevirip UEFI moduna almayı deneyeceğim olmaz ise UEFI formatı atarım sorun olmaz.

Yukarıdaki mesajı düzenlemiştim. O sıra ile yapsan sorun oluşma olasılığı en aza indirmiş olursun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı