Bilgisayar uzun süre çalışmadığı zaman arıza yapar mı?

Hayır fakat laptop ise bataryasını ara sıra doldurun.

Bataryayı tamamen boş bırakmak ömrünü kısaltır.

1 ay köye fındık toplamaya gittim geldim. Giderken sapasağlam olan bilgisayar, geldiğimde 1 kere boot etti daha da etmedi. Oda son açılışıydı zaten.

Arkadaşlar, herhangi bir arıza yapar mı?
Bazı parçalar da oksitlenme olabilir. Toz genelde bilgisayar ı ele geçirmiş ölüyor uzun süre açılmadığında. Anakart uzerinde böcek var ise ayrıca kısa devre olma şansı var.

Aynenn o sırada tozlar alev alsın

1 ay köye fındık toplamaya gittim geldim. Giderken sapasağlam olan bilgisayar, geldiğimde 1 kere boot etti daha da etmedi. Oda son açılışıydı zaten.
Neden acaba. BIOS u resetlemeyi denermisiniz?

İş işten geçti bile. Anakart zaten bozuktu 1 ayağı çukurdaydı, zorla çalışıyordu. Anakart hariç parçaları satışa koydum bile.

Şimdi Mehmet ve Kaan var ve ikisi de bilgisayari ayni 3 yil boyunca kullanmicaklar. Mehmet bilgisayarini iyi bir yere az toz alan korunakli bir yerde muhafaza ediyor. 3 yil sonra bilgisayari acmak istiyor az bir toz var temizliyor silgiyle RAM'leri siliyor düzeltiyor. Bilgisayari %90 ihtimalle açilacak. Kaan'da bilgisayari cok toz alacak ve guvenli olmayan küçük kardesinin saldirilarina maruz kalacak hatta kuşlarin pisleteceği yere birakiyor. 3 yil sonra bilgisayari acmaya calisiyor. Bilgisayari icini acinca tozdan olcek hale gelecek kadar çok olduğunu görüyor heryede oksit var temizliyor olabildigince. Kaan bilgisayarinin acilma orani %20 iyi bir temizlik tam olarak kusursuz temizlik yapilirsa eger parcalar zarar gormediyse calisma orani %70

Uzun yıllar çalışmaz ise kapasitörler akma yapabilir güç kaynağı gibi ama 2 3 seneden bir şey olacağını düşünmüyorum.

Vallahi ben 11 sene sonra açtım hiçbir şey ı yok idi. Rutubetli nemli ortamda olmasın yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…