Bilgisayar uzun süre çalışmadığı zaman arıza yapar mı?

Hayır fakat laptop ise bataryasını ara sıra doldurun.

Bataryayı tamamen boş bırakmak ömrünü kısaltır.

1 ay köye fındık toplamaya gittim geldim. Giderken sapasağlam olan bilgisayar, geldiğimde 1 kere boot etti daha da etmedi. Oda son açılışıydı zaten.

Arkadaşlar, herhangi bir arıza yapar mı?
Bazı parçalar da oksitlenme olabilir. Toz genelde bilgisayar ı ele geçirmiş ölüyor uzun süre açılmadığında. Anakart uzerinde böcek var ise ayrıca kısa devre olma şansı var.

Reis herkes boş yorum yazmış bak ben sana yapman gerekeni söyleyeyim. Kasaya güç kablosunu bağla bekle biraz ısınsın, ondan sonra kasadaki start tuşuna bas pc açılsın. Sonrasında 5 dakika da rölantide beklet tamamdır.
Aynenn o sırada tozlar alev alsın 🤣🤣🤣

1 ay köye fındık toplamaya gittim geldim. Giderken sapasağlam olan bilgisayar, geldiğimde 1 kere boot etti daha da etmedi. Oda son açılışıydı zaten.
Neden acaba. BIOS u resetlemeyi denermisiniz?

Bazı parçalar da oksitlenme olabilir. Toz genelde bilgisayarı ele geçirmiş ölüyor uzun süre açılmadığında. Anakart uzerinde böcek var ise ayrıca kısa devre olma şansı var.

Aynenn o sırada tozlar alev alsın 🤣🤣🤣

Neden acaba? BIOS'u resetlemeyi dener misiniz?

İş işten geçti bile. Anakart zaten bozuktu 1 ayağı çukurdaydı, zorla çalışıyordu. Anakart hariç parçaları satışa koydum bile.

Şimdi Mehmet ve Kaan var ve ikisi de bilgisayari ayni 3 yil boyunca kullanmicaklar. Mehmet bilgisayarini iyi bir yere az toz alan korunakli bir yerde muhafaza ediyor. 3 yil sonra bilgisayari acmak istiyor az bir toz var temizliyor silgiyle RAM'leri siliyor düzeltiyor. Bilgisayari %90 ihtimalle açilacak. Kaan'da bilgisayari cok toz alacak ve guvenli olmayan küçük kardesinin saldirilarina maruz kalacak hatta kuşlarin pisleteceği yere birakiyor. 3 yil sonra bilgisayari acmaya calisiyor. Bilgisayari icini acinca tozdan olcek hale gelecek kadar çok olduğunu görüyor heryede oksit var temizliyor olabildigince. Kaan bilgisayarinin acilma orani %20 iyi bir temizlik tam olarak kusursuz temizlik yapilirsa eger parcalar zarar gormediyse calisma orani %70

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı