Bilgisayar vantilatör ile soğutulabilir mi?

Soğutucum var ama işe yaramıyor onu altına koyup altta boşluk oluşturup vantilatör ile soğutuyum diyorum. Laptop evet özellikleri fena değil ama fazla ısınııyor.
Eğer muthiş bir açı yakalar ve o hava laptopun kendi fanıyla bir bütun gibi olursa neden olmasin?
Aksi takdirde fanlar için sorun.

Hem de harika olur sıkıntı da olmaz, yakınından üfletirsen çok iyi olur. Eskisinden daha iyi olacağı da kesindir. Tüm donanımlar nefes alır. Sistemsel olarak da neden ısınıyor onu çözmen de daha doğru olurdu açıkçası. Kasa dar alan da veya havasız ortamda ise sıcaklık kaçınılmaz olur

Laptop benimki özellikler iyi ama fazla ısınıyor tam ısının geldiği yere fanı yöneltmeyi düşünüyorum

Laptop benim ki özellikler iyi ama fazla ısınıyor tam ısının geldiği yere fanı yöneltmeyi düşünüyorum
O hata olur, dışari çıkan havayı içeri itersin ve daha çok ısınır.
Vantilatör kullanarak cihaza zarar verirsin ben bu hava olayinı unuttum🤕

Görsele bakıp bu tarz basit bir şey yapabilirsin. Bu fanlar çok fazla bunu 3 fana indirdim ön tarafı kapattım gayet güzel oldu. Fanın bir tanesi 3000 RPM di dışardan 200 TL gibi satılan soğutuculara da 5 çeker. Benim Toshiba satellite marka laptopum vardı vantilatörsüz kesinlikle format atamazdım ısınırdı kapanırdı. Bir arkadaş sanırım alaya almış 20, 30 dereceden bahsetmiş kimse hiç bir soğutucudan böyle bir şey bakleyemez yok çünkü böyle bir şey. Ben bile ortam sıcaklığından 15 derece gibi aşağı çekemiyorum daha fazlası terleme yapar. Abartmayalım arkadaşlar ama. yararı olur vantilatörün denemediğiniz, yapmadığınız bir şey ile dalga geçmeyin. Vantilatörün az ya da çok yararı olur iddia etmeyin. Çözüm mü elbette değil çok kaba bir görüntü olacaktır. Servise verme yapma şansları varsa daha iyi olurdu.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2022-05-03-21-50-02(1).png
    Screenshot_2022-05-03-21-50-02(1).png
    1,2 MB · Görüntüleme: 84
@TURBO01 hocam kule tipi oraya olmamış neden sıvı soğutma kullanmadıniz ki :D

Ve vantilatör sıcak havayı iceri geri iter yararindan çok zarari olur.

Dostum neden inanmıyorsun? Format atamıyordum diyorum yakından değil 2 metre uzaklıktan tutuyordum formatı öyle vantilatör ile atıyordum. Resime gelince ittiğini iddia ediyorsun saygı duyarım. O resim de gördüğün ön tarafı kapattım o ilk hali. Güzel bir şey oldu abim o gördüğünüz resimde ki cihazla mining yapıyor laptop ile ve ekran kartını en az 5 derece soğuttuk bu da bize zarar görmemesi için yeterli geldi. İnanın yararı olur satılan laptop oğutucularının bu yaptığımla ne farkı var bu onlara yeter artar bile merak etmeyin. Isınan bir PC varsa bir test edin ve farkı görün. İçeri itiyor, dediğin olsun peki o zaman neden ısı düşüyor bunu keşke birileri bana izah etse. Kulaktan dolma masal anlatmıyorum inanabilirsiniz. Bizzat yaşadım bu olayları şimdi evet soğutma yapıyorum ben Custom sıvı soğutma yapıyorum. i5- 6600k var sıvı soğutmalı. Yetmedi 2. PC'me de i5- 8400'e gereği yok ama yaptım. abartı oldu ama daha güzel oldu. Ben yaptıklarımla tecrübelerimle daha çok bilgilendirmek isterim cevap vermek isterim.

@TURBO01 hocam yanlış anladinız beni.
O sogutucu alttan havayi iter fanlar o havayi dagitir bu da hava sirkulasyonunu artirir. O yuzden etki eder.

Vantilator hava cikisina dogru tutulursa disari cikan sicak havayi iceri iter ve etki etmez hatta isinmaya yol acar.

Tabii bunlarin hepsi teorideki durum, test etmedim. Ama yeni nesil laptoplarda bence sorun yaratır yandan hava verilmesi.
Mesela hava cikisinin yanina kitap koyunca sicaklik en az 2 derece artiyor bende.

Son düzenleme:
@TURBO01 hocam yanlış anladinız beni.
O sogutucu alttan havayi iter fanlar o havayi dagitir bu da hava sirkulasyonunu artirir. O yuzden etki eder.

Vantilator hava cikisina dogru tutulursa disari cikan sıcak havayi iceri iter ve etki etmez hatta isinmaya yol acar.

Tabii bunlarin hepsi teorideki durum, test etmedim. Ama yeni nesil laptoplarda bence sorun yaratır amyandan hava verilmesi.
Mesela hava cikisinin yanina kitap koyunca sicaklik en az 2 derece artiyor

Ona elbette bir lafım yok vantilatörü çıkış tarafına tutmamızın zaten gereği yoktur yani:) Ortadan ya da giriş tarafından tutarsak çok olmasa da az da olsa yararı olur demem odur. Dışarı çıkan tahliye tarafından tutmamıza gerek yok tabii vanrilatörü :)

Görsele bakıp bu tarz basit bir şey yapabilirsin. Bu fanlar çok fazla bunu 3 fana indirdim ön tarafı kapattım gayet güzel oldu. Fanın bir tanesi 3000 RPM di dışardan 200 TL gibi satılan soğutuculara da 5 çeker. Benim Toshiba satellite marka laptopum vardı vantilatörsüz kesinlikle format atamazdım ısınırdı kapanırdı. Bir arkadaş sanırım alaya almış 20, 30 dereceden bahsetmiş kimse hiç bir soğutucudan böyle bir şey bakleyemez yok çünkü böyle bir şey. Ben bile ortam sıcaklığından 15 derece gibi aşağı çekemiyorum daha fazlası terleme yapar. Abartmayalım arkadaşlar ama. yararı olur vantilatörün denemediğiniz, yapmadığınız bir şey ile dalga geçmeyin. Vantilatörün az ya da çok yararı olur iddia etmeyin. Çözüm mü elbette değil çok kaba bir görüntü olacaktır. Servise verme yapma şansları varsa daha iyi olurdu.
Hocam çok saol ama benim pc laptop

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı