Bilgisayar ve diğer veriler hacklendi

Kardeşim GTA V'e RDR2 gibi oyunlar oynuyor ve eskiden hile indirdiğini, çalışmadığını ve sildiğini söyledi. Yaklaşık 2-3 hafta önce falan olmuş sanırsam. Dosyalara baktım ama göremedim farklı bir dosya. Mailde ise normalde ben de telefon değişirken kod istiyor ama o rahatça girebilmiş.

Kaspersky'de sil seçeneğini sunduğunda silindiğini sanmıştım bilmiyorum

Kesinlikle, beni sinir eden ve anlamadığım şey saat aralıklarıyla oyun hesapların saldırıyor ama çok acemi sürekli bana kod geliyor. Maile sızıp bunları yapamaması çok garip.
O hileden dolayi olmus olabilir belki. Ama kesin bir sey diyemem. Belki bir linke falan tiklamissinizdir. Ayrica Kaspersky falan hikaye bu tur durumlarda. Daha onceden burada birisinin tum hesaplari gitmisti kaspersky kurulu oldugu halde.

Umarım bu olaydan sonra Şifre Yöneticisi kullanırsınız. Şahsen ben şifre yöneticisi kullanıyorum, tüm hesaplarımın şifreleri farklı ve büyük çoğunluğunda (önemli gördüğüm platformlarda) 2FA var. Size de bunu tavsiye ederim. Şöyle bir gerçek var ki, bilgisayarınızdan verilerin çalınma olasılığı telefona göre yüksek. Bu tarz önemli bilgileri(kredi kartı, kimlik kartı, passaport, ehliyet vs.) kesinlike herhangi bir bilgisayar ortamında tutmuyorum.

Umarım bu olaydan sonra şifre yöneticisi kullanırsınız. Şahsen ben şifre yöneticisi kullanıyorum, tüm hesaplarımın şifreleri farklı ve büyük çoğunluğunda (önemli gördüğüm platformlarda) 2FA var. Size de bunu tavsiye ederim. Şöyle bir gerçek var ki, bilgisayarınızdan verilerin çalınma olasılığı telefona göre yüksek. Bu tarz önemli bilgileri(kredi kartı, kimlik kartı, passaport, ehliyet vs.) Kesinlike herhangi bir bilgisayar ortamında tutmuyorum.

Çok doğru. Zaten kredi kartlarımı kapattırdım direkt, Steam hesabımı da çalmışlar bir ona üzüldüm sadece.

Çok doğru. Zaten kredi kartlarımı kapattırdım direkt, Steam hesabımı da çalmışlar bir ona üzüldüm sadece.

Steam hesabını geri alabilirsiniz. Steam desteğe yazın.

IP adresinizi, Kredi Kartı numaranızın son 4 hanesini ve yakın zamanda satın alım yaptığınız oyunun kredi kartınıza ait faturasını istiyorlar.

Sonrasında ise değiştirilen tüm bilgiler eski haline dönüyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı