Bilgisayar ve kodlama konusunda kendimi geliştirmek

Kadir_Kocak

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar, ben 13 yaşında ortaokul öğrencisiyim. Kodlama bakımından 3 kodlama dili ve bilgisayar donanımını bayağı iyi biliyorum fakat bunun yeterli olacağını pek düşünmüyorum. Hep öğrenmek için kendim çabaladım fakat artık bir eğitim gerektiğini umuyorum. Önereceğiniz kurslar var mı? Şimdiden teşekkürler. :)

Bildiğin diller ne ve bana bir kaç projenden bahseder misin ? Mesela projelerine arayüz tasarlamaya geçebilirsin teminalden kod döndürmek yerine.Kendi yönelceğiniz alana göre çalışmalarınızı geliştirmenizi tavsiye ederim deep learning,machine learning,image processing gibi alanalara da yönelebilirsiniz.En basitinden Pythondan PyQT5 öğrenebilirsiniz mesela.

Farklı farklı dilleri öğrenmek bir yerden sonra çok bir işe yaramaz. Belirli dillerle projeler geliştirmeye başla. Atıyorum C# iyi biliyorsun Unity öğren ve oyunlar yapmaya başla. Ya da html css biliyorsun js öğrenip websiteleri yapmaya başla. Dil biliyorum diyerek dil bildiğini kimseye ispatlayamazsın. Kaldı ki kimse bilip bilmediğini de önemsemez önemli olan bilerek ne yaptığındır. Binlerce dilde kurs bitirmek yerine artık kendine bir alan seçip profesyonel seviyede işler çıkarmak için çalışmaya başla.

Kaç yaşınızda kodlama dili öğrenmeye başladınız?
6 yaşlarımla Youtube inceledim. 8 yaşında video montajlama. 10 yaşında kodlama.
Farklı farklı dilleri öğrenmek bir yerden sonra çok bir işe yaramaz. Belirli dillerle projeler geliştirmeye başla. Atıyorum C# iyi biliyorsun Unity öğren ve oyunlar yapmaya başla. Ya da HTML CSS biliyorsun js öğrenip websiteleri yapmaya başla. Dil biliyorum diyerek dil bildiğini kimseye ispatlayamazsın. Kaldı ki kimse bilip bilmediğini de önemsemez önemli olan bilerek ne yaptığındır. Binlerce dilde kurs bitirmek yerine artık kendine bir alan seçip profesyonel seviyede işler çıkarmak için çalışmaya başla.

Projeleri eve geçince RAR olarak atabilirim.
Bildiğin diller ne ve bana birkaç projenden bahseder misin? Mesela projelerine arayüz tasarlamaya geçebilirsin teminalden kod döndürmek yerine. Kendi yönelceğiniz alana göre çalışmalarınızı geliştirmenizi tavsiye ederim Deep learning, machine learning, image processing gibi alanalara da yönelebilirsiniz. En basitinden Python'dan pyqt5 öğrenebilirsiniz mesela.

HTML'i çok iyi biliyorum.
CSS fena değil.
C# biraz zor olduğu için iyi.
Vbasic'de pek projem yok ama incelemelerini yaptım.
Küçük yaşlarda deneyerek başladım bu işe ailem umursamadı.
Dayım bilgisayar mühendisiydi 6 yaşımda onu Photoshop'la tasarım hazırlarken gözleyince bende denedim ve çok tutkulu oldum.

6 yaşlarımla YouTube inceledim. 8 yaşında video montajlama. 10 yaşında kodlama.

Projeleri eve geçince RAR olarak atabilirim.

HTML'i çok iyi biliyorum.
CSS fena değil.
C# biraz zor olduğu için iyi.
Vbasic'de pek projem yok ama incelemelerini yaptım.
Küçük yaşlarda deneyerek başladım bu işe ailem umursamadı.
Dayım bilgisayar mühendisiydi 6 yaşımda onu Photoshop'la tasarım hazırlarken gözleyince bende denedim ve çok tutkulu oldum.

Hocam biraz zor olduğu için iyi derken? Bir dili iyi bilmek o kadar kolay değildir gelişmiş projeler yapabiliyor olmanız gerek. Ayrıca HTML'de zor bir dil değil hatta neredeyse dil bile değil. Hevesinizi kırmak istemem ama bunları bende yapıyordum o yaşlarda.(Photoshop hariç)
Tabi başlamanız çok iyi ama kodlama dillerinde kendinizi daha da geliştirin derim.

Arkadaş notepad++'da hello world yazmış iyi seviyede bildiğini iddia ediyor. Yıllardır bu sektörün içinde olan adamlar bile bu kadar yazılım dilini iyi seviyede bilmiyor. Çünkü yazılım dili yalnızca print("...") kodundan ibaret değildir. Kendini online kurslarla, webinarlarla, uygulamalı eğitimlerle geliştirebilirsin güzel kardeşim. Umarım gerçekten iyi derecede bir yazılım dili öğrenir ve kariyerinde başarılı olursun. İyi forumlar :)

Arkadaş notepad++'da hello world yazmış iyi seviyede bildiğini iddia ediyor. Yıllardır bu sektörün içinde olan adamlar bile bu kadar yazılım dilini iyi seviyede bilmiyor. Çünkü yazılım dili yalnızca print("...") kodundan ibaret değildir. Kendini online kurslarla, webinarlarla, uygulamalı eğitimlerle geliştirebilirsin güzel kardeşim. Umarım gerçekten iyi derecede bir yazılım dili öğrenir ve kariyerinde başarılı olursun. İyi forumlar :)
Hocam işte bende onu anlatmaya çalışıyorum. Dil bilmek kolay değildir.

Arkadaş notepad++'da hello world yazmış iyi seviyede bildiğini iddia ediyor. Yıllardır bu sektörün içinde olan adamlar bile bu kadar yazılım dilini iyi seviyede bilmiyor. Çünkü yazılım dili yalnızca print("...") kodundan ibaret değildir. Kendini Online kurslarla, webinarlarla, uygulamalı eğitimlerle geliştirebilirsin güzel kardeşim. Umarım gerçekten iyi derecede bir yazılım dili öğrenir ve kariyerinde başarılı olursun. İyi forumlar :)

Hocam hello world değil bir sürü satış programı yaptım. SQL'den bile bir sürü proje yaptım. Biliyorum projeler çok iyi değil ama ben yaşıma göre eleştri yaptım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı