Bilgisayar ve monitör seçimi

Dostum işlemciyi 5600e yükselt.
Anakart giriş seviye, Prime B550 yap.
Sıvı soğutucuya gerek yok, stok fan yeterli olur, sıcak bir iklimde yaşıyorsan kule tipi soğutucu edinebilirsin.
Şahsi fikrime gelecek olursak 3060 12 GB ya da 3060 Ti 8 GB öneririm.
1080p için 27 inç büyük değil mi? 24 inç yeterli olacaktır.

Asus TUF Gaming VG249Q1A 23.8" 1 ms Full HD FreeSync Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

6800 varken 3060 önermek?

RX 6800 alınır o fiyata 3060 için fazla o ayrıca 27 inç uzaktan oynamıyorsan sırıtır biraz 2K tavsiye ederim.

6800 varken 3060 önermek?
Saf kas gücü her şey demek değildir. Artık kartların içerdiği teknolojiye bakılması gerekiyor. DLLS ile FSR arasında uçurum varken AMD ekran kartını sırf kas gücü var diye almak mantıklı gelmiyor bana.
Ayrıca 6800 2k oynatabilecek bir kart, 1080p için darboğaza girecek. 2 k monitör alabilecek mi? Neden ihtiyaca cevap vermiyoruz? Sürekli daha iyisini söyleyemeyiz, GPU bi tık daha iyi bunu al, tamam aldım ama işlemci sönük kaldı. İşlemciyi yükselttim soğutucu yetmedi soğutucu aldım vs vs böyle uzayıp gidiyor.

Arkadaşımın ihtiyacı 1080 p oyun oynanacak bir sistem, ben de (bana göre) daha iyi olduğunu düşündüğüm Nvidia sistemi öneriyorum, sen (sana göre) AMD sistemi daha iyi görüp önerdiğin gibi.

Dostum işlemciyi 5600e yükselt.
Anakart giriş seviye, Prime B550 yap.
Sıvı soğutucuya gerek yok, stok fan yeterli olur, sıcak bir iklimde yaşıyorsan kule tipi soğutucu edinebilirsin.
Şahsi fikrime gelecek olursak 3060 12 GB ya da 3060 Ti 8 GB öneririm.
1080p için 27 inç büyük değil mi? 24 inç yeterli olacaktır.

Asus TUF Gaming VG249Q1A 23.8" 1 ms Full HD FreeSync Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Peki 3060 v2'ye yükselten sistemede ki diğer RTX'e.

Saf kas gücü her şey demek değildir. Artık kartların içerdiği teknolojiye bakılması gerekiyor. DLLS ile FSR arasında uçurum varken AMD ekran kartını sırf kas gücü var diye almak mantıklı gelmiyor bana.
Ayrıca 6800 2k oynatabilecek bir kart, 1080p için darboğaza girecek. 2 k monitör alabilecek mi? Neden ihtiyaca cevap vermiyoruz? Sürekli daha iyisini söyleyemeyiz, GPU bi tık daha iyi bunu al, tamam aldım ama işlemci sönük kaldı. İşlemciyi yükselttim soğutucu yetmedi soğutucu aldım vs vs böyle uzayıp gidiyor.

Arkadaşımın ihtiyacı 1080 p oyun oynanacak bir sistem, ben de (bana göre) daha iyi olduğunu düşündüğüm Nvidia sistemi öneriyorum, sen (sana göre) AMD sistemi daha iyi görüp önerdiğin gibi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

RTX 3000 serisinde DLSS 3 yok 2 var bu yüzden neredeyse etkisi yok.

DLLS değil o DLSS o dostum. 30 serisinde DLSS 2 var. Ve FSR ile DLSS 2. Nesilde eşitlendi. Bir şey bildiğin yok. 8GB VRAM gelecekte yetersiz kalacak. Hatalı yönlendirme. Daha doğru yazamıyorsun.

Bu bütçede RX6800 al dostum. Daha bakma bile.

Peki 3060 v2'ye yükselten sistemede ki diğer RTX'e.
Hocam RX 6800 her türlü daha iyi illa nvidia fan boyum derseniz:

Hocam RX 6800 her türlü daha iyi illa nvidia fan boyum derseniz:

8GB kartlara o kadar para verilmez.

8 GB kartlara o kadar para verilmez.

Bir şey soracağım sadece merak ettiğim için soruyorum. ASUS Dual GeForce RTX 3060 OC 8 GB GDDR6 128bit ekran kartı ile ASUS GeForce TUF RTX 3060 V2 OC 12 GB GDDR6 192bit ekran kartı arasındaki farklar ne tam olarak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı