Bilgisayar ve Yazılım Mühendisi Maaş Miktarı

Bu işi maaş için yapmazlar. Benim amca oğlu maaş için yapacak olsam puanım daha yüksek yerleri de tutuyordu diyor bence bu keyif işidir ama maaşı da yüksek bir iştir 5000 TL Kesin gelir + Prim alıyor amca oğlu.

Hangi sektörde ne iş yapıyor olursanız olun, eğer o amelenin yaptığı işi kendiniz gerektiğinde elinizi kirletip yapamıyorsanız, kusura bakmayın ama egonuzla birlikte tarih olur gidersiniz. Hiç bir iş kolunda bu ego ile çalışmaya başlamayın.

Kimse aptal değildir, şirketler müdürleri ve işçileri diploma farklılıklarına göre seçmezler, ilk okul mezunu müdür, tam donanımlı mühendislerden oluşan (bilgisayar, elektrik, makine) saha ve proje ekibini, müşteriyle ilişki kurabilme kabiliyeti ve zaman içerisinde oturttuğu temel iş hakimiyetiyle idare edebilir.

Maaş konusu biraz şans işidir. 1500 TL ile başlayan da gördüm 4200 TL üzerinden yılda 4 prim ile başlayan da. Başlangıç maaşınıza kafayı takmayın kesinlikle, gerekirse cepten yiyerek çalışın, en kötü şartlarda çalışın ama işi öğrenin. Daha sonra maaş zaten fazlasıyla artacaktır.

Mühendis olup da hiç bir işten anlamadan diplomasını satmaya çalışan piyasada çok insan var. Bunlardan olmayın asla. Kendinize güveniniz olsun, oluşan sorunları çözme becerinize olan, işe olan hakimiyetinize güvenin. Bu noktaya gelmek için çabalayın.

İTÜ bilgisayardan müh. den çıkan bizim üst dönemlerimiz genelde 3500 tl den başlar zaman lar 15bine kadar çıkan maaşlar alabiliyorlarmış.

Son düzenleyen: Moderatör:
Boğaziçi veya ODTÜ kesinlikle.Özellikler Boğaziçi BMB'de daha okurken bile Microsoft,Google,Facebook gibi büyük kurumlardan teklifler gelir.

Dark gamer bence önce kendinden emin ol kendine güvenmeden ve azim etmeden hiçbir şey yapamazsın zaten.

Wikipedia bilgisayar mühendisliği konusunun maaş bölümünde amerikan üniversitelerinden birinden mezun olan kişi direk 6000-6500$ maaş ile işe başlıyor yazıyordu bizim mühendisler de 3500 tl için 5 yıl beklesin şansınız varsa kaçın

Merhaba,ben lise 3.sınıf öğrencisiyim ve meslek seçimi konusunda çok kararsızım yazılım mühendisliği veya tıp arasında kaldım yazılım mühendisliği hakkında bilgi alabilir miyim sizden acaba ? rica ediyorum.. iyi günler

Şimdi bilgisayar mühendisliği düşünüyorsunuz ama tercih zamanı farklı muhendisliklere kayan cok oluyor. Turkiye'de cok bilgisayar muhendisligi isteyen ve okuyan var. Eger kendinize guvenmiyorsaniz ve/veya iyi bir universitede okumayacaksaniz yazarken bir daha dusunun. Mesela matematik sevmiyorsaniz ilgim var diye bilgisayar muhendisligine giderseniz sıkıntı çekersiniz.

Maaş senin ne kadar başarılı olduğuna bağlıdır.

Bir yerde en kötü 1000 dolar isteyebileceğinizi gördüm. Algoritma çalışın ve bir-iki bilgisayar dili öğrenin. C+ falan yani... O zaman 1200 dolar falan alırsın. Tabi bunlar güncel rakamlar değil. Doların artışına düşüşüne göre değişebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…