Bilgisayar ve Yazılım Mühendisi Maaş Miktarı

Bu işi maaş için yapmazlar. Benim amca oğlu maaş için yapacak olsam puanım daha yüksek yerleri de tutuyordu diyor bence bu keyif işidir ama maaşı da yüksek bir iştir 5000 TL Kesin gelir + Prim alıyor amca oğlu.

Bize okulda anlatılan bilgisayar mühendisi müdür yazılım mühendisi ameledir. Bilgisayar mühendisi sadece imza atar işi teknisyenler ve yazılımcılar yapar. Seçim senin. Ama hangi bölümü okursan oku kendini iyi geliştirmen lazım yoksa boşuna okursun.
Not: İyi seviyede veri tabanı öğrenirsen iş bulman kolay olur.

Hangi sektörde ne iş yapıyor olursanız olun, eğer o amelenin yaptığı işi kendiniz gerektiğinde elinizi kirletip yapamıyorsanız, kusura bakmayın ama egonuzla birlikte tarih olur gidersiniz. Hiç bir iş kolunda bu ego ile çalışmaya başlamayın.

Kimse aptal değildir, şirketler müdürleri ve işçileri diploma farklılıklarına göre seçmezler, ilk okul mezunu müdür, tam donanımlı mühendislerden oluşan (bilgisayar, elektrik, makine) saha ve proje ekibini, müşteriyle ilişki kurabilme kabiliyeti ve zaman içerisinde oturttuğu temel iş hakimiyetiyle idare edebilir.

Maaş konusu biraz şans işidir. 1500 TL ile başlayan da gördüm 4200 TL üzerinden yılda 4 prim ile başlayan da. Başlangıç maaşınıza kafayı takmayın kesinlikle, gerekirse cepten yiyerek çalışın, en kötü şartlarda çalışın ama işi öğrenin. Daha sonra maaş zaten fazlasıyla artacaktır.

Mühendis olup da hiç bir işten anlamadan diplomasını satmaya çalışan piyasada çok insan var. Bunlardan olmayın asla. Kendinize güveniniz olsun, oluşan sorunları çözme becerinize olan, işe olan hakimiyetinize güvenin. Bu noktaya gelmek için çabalayın.

İTÜ bilgisayardan müh. den çıkan bizim üst dönemlerimiz genelde 3500 tl den başlar zaman lar 15bine kadar çıkan maaşlar alabiliyorlarmış.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende Bilgisayar Mühendisliği düşünüyorum fakat şu yazdıklarınız karartıcı oldu sanki vazgeçsem mi bilemedim. Daha 9. sınıftayım önümde uzun bir yok var. Fakat şu var ki işsiz kalmak istemiyorum bu yol boyunca. Ne yapmalıyım başka bir bölüme gitmeyi düşünmeli miyim ?
Bir de İTÜ gibi üniversiteler Bilgisayar Mühendisliği konusunda staj yaparlar mı ? Benim hedefim Microsoft gibi büyük firmalarda çalışmak. Sizce bunun için ne yapmalıyım ?
Boğaziçi veya ODTÜ kesinlikle.Özellikler Boğaziçi BMB'de daha okurken bile Microsoft,Google,Facebook gibi büyük kurumlardan teklifler gelir.

Wikipedia bilgisayar mühendisliği konusunun maaş bölümünde amerikan üniversitelerinden birinden mezun olan kişi direk 6000-6500$ maaş ile işe başlıyor yazıyordu bizim mühendisler de 3500 tl için 5 yıl beklesin:) şansınız varsa kaçın

Bilindiği üzere, mühendislik bilim dalı insanların günlük hayatta karşılaştıkları problemleri modelleyerek gerekli yenilikler ile problemleri ortadan kaldırmayı hedefler. Bilgisayar mühendisliği ise bilgisayar sistemlerinin tasarımı yada uygulanması ile ilgilenen bilim dalıdır. en küçük işlemcili bir cihazdan , devasa büyüklükte ki veri tabanları ve ağ sunucularına kadar uzanan spektrum akla getirilebilir.

Yazılım mühendisliği ise ileri teknoloji uygulamalarında ve modern iş dünyasında hayati önem taşıyan bilim dalıdır. Her gün yaygın olarak kullandığımız bilgisayarlar , telefonlar , bankacılık sistemleri, tehşis cihazları yazılımları olmadan görevlerini yerine getiremezler.

Bu bağlamda yazılım mühendisleri, kullanıcının istekleri, maliyet kısıtlamaları, teknik ve ekonomik yapılabilirlik, bakım - onarım kolaylığını göz önüne alarak, güvenirlik ve emniyet , zamanında teslim v.b. faktörleri göz önüne alarak en etkin yazılımı geliştirmekle sorumludurlar. Yazılım mühendisliği adına İzmir Ekonomi Üniversitesini tavsiye edebilirim. Oyun programcılığı mühendisliği ve web mühendisliği gibi iki opsiyon sunarak bu kapsamda Türkiye'de ilk ve tek üniversitedir.

Teknik mühendislik sınıfları kıdemine göre değişmektedir. 0-2 yıl arası 1000 Tl -1800 Tl arası. 2-5 yıl ortalama 1.600 ile 3.500 Tl arası. 5 yıl sonrası 3.500 üstü. Ama bu maaşlar tamamen kendinizi geliştirmek ile değişir. Bir tanıdığım Silikon vadisinde çalışıyor yazılım mühendisi olarak, şu an aylık 27.000$ alıyor. Üst devrelerimizden bir tanesi sgk 5.700 Tl maaş alıyor.

Merhaba,ben lise 3.sınıf öğrencisiyim ve meslek seçimi konusunda çok kararsızım yazılım mühendisliği veya tıp arasında kaldım yazılım mühendisliği hakkında bilgi alabilir miyim sizden acaba ? rica ediyorum.. iyi günler

Şimdi bilgisayar mühendisliği düşünüyorsunuz ama tercih zamanı farklı muhendisliklere kayan cok oluyor. Turkiye'de cok bilgisayar muhendisligi isteyen ve okuyan var. Eger kendinize guvenmiyorsaniz ve/veya iyi bir universitede okumayacaksaniz yazarken bir daha dusunun. Mesela matematik sevmiyorsaniz ilgim var diye bilgisayar muhendisligine giderseniz sıkıntı çekersiniz.

Arkadaşlar benim şöyle bir sorum olacak; ben 10. sınıf sayısal öğrencisiyim ve bilgisayara meraklı biriyim. Meslek olarak da yazılım veya bilgisayar mühendisliği istiyorum. Bu meslekler hakkında sorularım olacak.
  • Ortalama maaş ne kadar?
  • Ne işle uğraşırlar?
  • Hangi üniversiteler bu meslekler için ideal?(İlk üçü nedir)
  • İş olanakları iyi mi? Kolay iş bulunur mu?
  • Çalışma ortamları nasıl?
Maaş senin ne kadar başarılı olduğuna bağlıdır.

Bir yerde en kötü 1000 dolar isteyebileceğinizi gördüm. Algoritma çalışın ve bir-iki bilgisayar dili öğrenin. C+ falan yani... O zaman 1200 dolar falan alırsın. Tabi bunlar güncel rakamlar değil. Doların artışına düşüşüne göre değişebilir.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00