Bilgisayar yan kapağı açık kalmalı mı?

Fanların takılış biçimlerini gözden geçir. Yanlış takılmış olabilirler. Kablolu, ızgaralı tarafı havayı üfler. Eğer bu aşama doğruysa, kasa içerisindeki hava akışını elinle yokla ve fanların dizilimini değiştirmeyi dene.

Bunlar fayda etmezse, güçlü fan al diyeceğim fakat en azından 2-3 tane sağlam fan almak istesen, aşağı yukarı 250 TL yapar.

Bundan dolayı eğer bütçen Cooler Master MB511'i aşıyorsa, biraz daha F/P kasa olan Dark N10 Pro'ya yönel. 370 TL. Eğer ona da yetmezse bir alt versiyonu, sadece yan kapak pencerisinin akrilik olduğu Dark N10'a yönel. O da 334 TL. İkisinin de ön kısmı mesh panel. Toz filtreleri var. Fan kontrolcüsü var. PSU haznesi yalıtımlı. Epeyce geniş. Kablolama için yeterince boş alan var ve fanları F/P. 1200 RPM'de hiç fena soğutmaz.

Kapağı açık olarak kullanma. Çünkü hem toz derdi olur hem de elin, kolun, bacağın çarpar ya da doğrudan sıvı vb. teması olabilir ve sıkıntı çıkar. Ayrıca yan kapağı açtığında, içerideki hava akışını bozarsın ve kasa dışarıdaki sıcak havaya maruz kalır.
 
Kapağı çıkartmak ve hava akışı konusunda söylenenlere birebir katılıyorum. Ancak yaşanan durumda bir enteresanlık var gibi. Kapağı çıkarttığında 10 derecelik bir serinleme sağlanmış. Yani kapak kapalıyken hava akışı, açık halinden daha kötü, bu bariz belli.

Ben de her şeyden önce ön panelde en altta bulunan fanlardan birini kasanın üzerine egzoz fanı olarak takmayı denemenizi tavsiye ederim.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı