Bilgisayar yavaşladı ve oyunlar açılmıyor

Enver Paşaa

Decapat
Daha fazla  
RAM
32
SSD veya HDD modeli
kingston
Ekran kartı
1080 ti
Anakart
b450m-a pro max
İşlemci
ryzen 5 3600
Bilgisayarımda RAM güncellemesi ve ekran kartı güncellemesi yaptım aldığım RAM bozuk çıktı yeni RAM aldım yine PC aşırı yavaşladı. Bazen PC açılırken siyah ekranda kalıyor bazen hiç açılmıyor bazen de hiçbir şey yokmuş gibi açılıyor. Oyunlar aşırı yavaş açılmakta bazen yüklenme ekranında kalıyor oyunlar bazen kendiliğinden kapanıyor hata vermeden. Güç kaynağı kaynaklı bir şey olabileceğinden şüpheleniyorum.(500W)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarımda RAM güncellemesi ve ekran kartı güncellemesi yaptım aldığım RAM bozuk çıktı yeni RAM aldım yine PC aşırı yavaşladı. Bazen PC açılırken siyah ekranda kalıyor bazen hiç açılmıyor bazen de hiçbir şey yokmuş gibi açılıyor. Oyunlar aşırı yavaş açılmakta bazen yüklenme ekranında kalıyor oyunlar bazen kendiliğinden kapanıyor hata vermeden. Güç kaynağı kaynaklı bir şey olabileceğinden şüpheleniyorum.(500W)
Format atıp sürücü güncellemelerini tam yapıp unlost fps artıma ayarlarını yapmanı tavsiye ederim

Bilgisayarımda RAM güncellemesi ve ekran kartı güncellemesi yaptım aldığım RAM bozuk çıktı yeni RAM aldım yine PC aşırı yavaşladı. Bazen PC açılırken siyah ekranda kalıyor bazen hiç açılmıyor bazen de hiçbir şey yokmuş gibi açılıyor. Oyunlar aşırı yavaş açılmakta bazen yüklenme ekranında kalıyor oyunlar bazen kendiliğinden kapanıyor hata vermeden. Güç kaynağı kaynaklı bir şey olabileceğinden şüpheleniyorum.(500W)An
Format atıp sürücü güncellemelerini tam yapıp unlost fps artıma ayarlarını yapmanı tavsiye ederim
ve anakartta kaç tane ram slotu var

Sanırım ramler uyumsuz kit olarak mı taktın ramleri yoksa iki farklı marka mı.

Sanırım RAM'ler uyumsuz kit olarak mı taktın RAM'leri yoksa iki farklı marka mı?

Hocam Dual aldım RAM'leri dün taktım daha 2x16.

RAM'lar anakart ile uyumlu mu? Direk rastgele bir RAM mi aldın? 16x16 GB olan RAM'lar farklı marka mı?
Bir sıkıntısı yoksa PSU bilgisayarı rahatlıkla besler.

DDR 4 anakartım var DDR 4 RAM aldım frekans hızı da yüksek anakartın ondan dolayı olmasının imkanı yok bir de kasa içindeki hava akısı biraz az gibi ısınma sorunuda olduğunu da fark ettim ve islemci 100 görüyor bosta olsa bile.

Sanırım RAM'ler uyumsuz kit olarak mı taktın RAM'leri yoksa iki farklı marka mı?

Ve hocam RAM'le islemci uyumu gibi bir durum söz konusu olma ihtimali var mı bu konularda çok bir bilgim yok.

Hocam Dual aldım RAM'leri dün taktım daha 2X16.

DDR 4 anakartım var DDR 4 RAM aldım frekans hızı da yüksek anakartın ondan dolayı olmasının imkanı yok bir de kasa içindeki hava akısı biraz az gibi ısınma sorunuda olduğunu da fark ettim ve islemci 100 görüyor bosta olsa bile.

Ve hocam RAM'le islemci uyumu gibi bir durum söz konusu olma ihtimali var mı bu konularda çok bir bilgim yok.

Tabii ki var
İsterseniz anakart ve RAM modelini yazın kontrol edelim ya da anakartın sitesinde girip desteklenen RAM'lere bakabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı