Bilgisayar yavaşladı

Dostum, gel şu yaptığım rehberdekileri yap, aynısnı bilgisayarımda yaptım sebebi programların geç açılması ve boşta çok fazla RAM ve CPU kullanımıydı, diğer normal rehberler gibi yok efendim Temp temizleyin falan filan yok.
Bu rehberi yapmana rağmen hala daha gecikme varsa ilk olarak BIOS'tan HPET özelliğini aç ama Windows içinden kapat, BIOS'tan kapatınca doğru dürüst bir zamanlama olmuyor Windows'ta hep dalgalanıyor, ISLC ile 0,5 ms seçiyorum 0,499999928 ya da 0,574838 gibi değerler gösterip durmadan değişiyor sebebi BIOS'ta ki HPET özelliğinin doğru düzgün çalışmaması, BIOS'tan HPET açtıktan sonra Windows'ta CMD'yi yönetici olarak aç ve "bcdedit /set useplatformclock no" yaz sonra restart at, bundan sonra ISLC yükleyip şu ayarları yap, bunu yaptığında artık Mouse'ta ve ya Klavye de hiç bir gecikme olmamakla beraber belki çok küçük droplar düzelebilir.
Ekran dasAlıntısı.PNG

İngilizcen varsa:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sonrasında DISM ve SFC komutlarını çalıştırıp bozuk Windows imajını düzeltebilirsin, SFC komutu "sfc /scannow", DISM komutu "DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth" bunları yaptıktan sonra Purera dediğimiz (1-2 MB) programı indirip her hafta tarat Temp gibi IconCache gibi gereksiz dosyaları silecektir.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı