Bilgisayar yavaşlık sorunu

KingofAngband

Hectopat
Daha fazla  
Gece dizüstü bilgisayarımı kapatıp yaklaşık 7-8 saat sonra açtığımda öncelikle sağ aşağıda yer alan internet sekmesi gitmiş ve internete bağlanmıyor idi dizüstü bilgisayarım. Daha sonrasında kapatıp açmaya çalıştığımda bilgisayar yaklaşık 25-30 dakikada açıldı ve görev çubuğu yanıt vermiyordu. Bilgisayarda da herhangi bir işlem yapamıyordum.
Üzerinden biraz zaman geçince bazı dosyaları falan açabilmeyi başardım ancak çok basit işlemleri yapıyor şu anda da bilgisayar internete hala bağlanamıyor ve görev çubuğu hala yanıt vermiyor. Buna bir çözüm bulabilirsek sevinirim, teşekkürler şimdiden yardımcı olabilecek herkese.

Not: Bilgisayarımda orijinal Windows 10 kurulu, akşam kapatırken herhangi bir yavaşlama vs. söz konusu değildi, bad sector var mı yok mu bilemiyorum. Şu an yazdığım bilgisayardan HD Tune'u indirip o bilgisayara atıp kullanabilirim ancak onun da çok yavaş olacağını tahmin ediyorum, güncellemeden de olabileceğini tahmin ediyorum ancak güncelleme dosyasını bile açamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Diski başka makinaya bağlayıp HD tune testlerini yapabilirsin, geri yükleme noktası varsa onu da deneyebilirsin, sıfır format vb. çözüm de olabilir şayet diskin sağlam ise.
Herşeyden önce görev yöneticisinde performans sekmesine ait bir görsel at yavaş iken.
Internet kaybolduğu ve yavaş olduğu için screenshot atamadım telefon ile çekip ana bilgisayarımdan attım. Ayrıca az önce 2 3 klasöre gayet hızlı bir şekilde girdi ancak onun dışında bir işlem yapmaya çalıştığımda yine kitlendi bilgisayar. Bazı arkadaşlar bu bilgisayarın işlemcisi ve rami zaten düşük yavaş olur diyebilirler ancak bu zaten benim ana bilgisayarım değil dizi/film izleme gibi işlerimi gören bir laptop ve eski stabilitesini kaybettiğim için bu konuyu açtım dolayısıyla.
ss.png
2.png

Disk.
İşlemlerden diskini kullanan programlara bakar mısın? Görsel de paylaşırsın.
Ben diskten kaynaklanan bir sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü kablosuzda da bir sıkıntı yaşanıyor onun da fotoğrafını atıyorum.(Fotoğraflar kırpılınca boyutu büyüyor idi ondan dolayı kırpmadım)
1.png

WhatsApp Image 2018-09-15 at 5.18.52 PM.jpeg
WhatsApp Image 2018-09-15 at 5.18.53 PM.jpeg

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı