i5 4210M Bilgisayarda yavaşlık sorunu

Arkadaşlar SSD aklımda fakat HDD de sorun yokken niye bu yavaşlık onu anlayamıyorum.

Mesela görev yöneticisinden CPU yu izlediğim de CPU baazen 0.7 ghz lere düşüyor. Bunun sebebi nedir ? Boştayken yapıyor bunu.

Evet beyler sorunu buldum :
CPU nun STOK FAN yuvaları kırılmış ve tüm yük sağdaki iki yuvaya binince sol taraf havada kalmış. Ve buda CPU yu adam akıllı soğutmadığı için CPU ghzinin düşmesine yani donmalara ve kasmalara sebep oluyormuş. Şimdi ben bu yuvaları nasıl onarıcam ? Yeni anakart falan hikaye onlar. Lehim mi yapılacak ?

Dosya Ekleri

• 123456789.png
    123456789.png
    111,4 KB · Görüntüleme: 147
  • 70cc862f-feb8-4a60-83a2-79749d85eb18.jpg
    70cc862f-feb8-4a60-83a2-79749d85eb18.jpg
    98,2 KB · Görüntüleme: 124
Çözüldü. @Msevket44 Kanka iş yerinde gurcaladık biraz abilerle özel kırmızı silikon var 300 derece ısıya kadar dayanıyormuş. Ama onu sıkmadım.
Akşamın da bilgisayarcıya gittim sağlam ve inca bir silikonla alttan yapıştırdıktan sonra parçaların etrafına ince lehim tutturdu.
Ve bunlar 30 TL'ye patladı.
Şu anda laptop gıcır gıcır. Ama tekrar olur korkusuyla yerinden hareket edip kaldırtmıyorum. Ailem çok taşıyor sağa sola o yüzden bataryasını çıkarıp sakladım :p:p Ve belirteyim CASPER larda kronik sorunmuş.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı