Bilgisayar/Yazılım Mühendisleri için en iyi ülke hangisidir?

Arkadaşlar Mühendisler çalışmak için hangi ülkeleri tercih etmelidir yani maaş ve yaşam kalitesi bakımından ele alırsak?
Benim de hayalim olan silikon vadisi. İyi bir üniversite mezunu olup silikon vadisinde de var olan bir şirketin Türkiye ofisinde işe girmek daha sonra orada çok çalışıp adını duyurmak iyi işler yapıp silikon vadisinde ki yerinden davet almak. En masrafsız ve kalıcı yöntem bu
Üniversitesine göre değişiyor ama stanford 29.000$'dı. Odtü vb. Yerlerden iyi derece ile mezun olunca MİT'de araştırma öğrencisi olarak bedava gidilebiliyordu sanırım

Türkiye’de kim 2500 alıyor? Yeni mezun olup asgari ücretin 3, 4 katını almak hayal değil. 2500 liraya çalışacak adam da silikon vadisi hayali kurmasın.

Türkiye’de kim 2500 alıyor? Yeni mezun olup asgari ücretin 3, 4 katını almak hayal değil. 2500 liraya çalışacak adam da silikon vadisi hayali kurmasın.

Kesinlikle katılıyorum. Eğer mezun olmadan önce kendine katma değerli kabiliyetler katmadıysan firmaların vereceği paralara katlanmak durumunda kalırsınız.

Şahsen daha öğrenciyken kaç tane proje çıkartmıştım. Kendi çabalarımla fullstack developer olarak üniversite son sınıftayken iş buldum. Çalıştığım proje de ülkenin büyük holding firmalarından birinin mobil uygulaması içindi.

Sadece bölümü kazanıp kayıt yaptırmakla size teklifler yağacağını düşünmeyin sakın! Üniversitede arkadaşlarım oyun geceleri yaparken kafelere gidip sabahlara kadar eğlenirken ben evde kendimi geliştirmek için proje yapıyordum!

Unutmayın! Ne yapıyorsanız kendiniz için yapıyorsunuz! Kendinizi iyi geliştirirseniz Amerika kesinlikle hayal değil! Sadece biraz kendinize inanın hepsi o kadar!

Bu konu hakkında vize işlemleri ve iş bulma imkanları gerekiyor eğer fazla bir bütçeniz yoksa Almanya diyebilirim 2 sene burada tecrübe kazanıp orada yılda 100.000$ rahatlıkla kazanabilirsin ama İngilizce ve birazda Almanca bilmen gerekiyor ama burada tecrübe kazanmadan oralara gitmeni hiç tavsiye etmem .

Şuanda aynı şeyleri ben yaşıyorum. Arkadaşlarım dışarı çıkıyor ben kodlama öğreniyorum. Şu anlık C ve C# öğrenmekteyim. Siz hangi yazılım dillerinden ilerlediniz ? ve Türkiyede girdiğiniz işte üniversitenin rolü var mıydı ?

Sağlam işler için her zaman en iyi yer Amerika olmuştur bu sektörde ama bana sorarsan ben Almanya'da çalışmak derim.

Almanya, Amerika'ya göre daha rahat yaşayabileceğin bir yer. Amerika'daki kültür, çalışma şartları vb. şeyleri, Almanya'da daha rahat yaşarsın.

İş olarak Almanya'da da fazla olanak var. O yüzden sorun yaşamazsın ama atıyorum Amerika'da 10k birim kazanacakken Almanya'da 8k birim kazanırsın. Aradaki fark bence konfor için değer.

(Kişisel olarak değişebilecek bir şey aslında)

GSM firmalarında işe girerken İngilizceniz ne düzeydeydi? Hangi dillere hakimdiniz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…