Bilgisayar yeniden başlatınca açılmıyor ve a disc read error occurred hatası

Doğuş A.

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, bilgisayarım açtığımda "A disc read error Ctrl + Alt + Delete to restart ." hatasını veriyor. Reset tuşu, Ctrl + Alt +Delete veya bilgisayardan yeniden başlat seçtiğim zaman bilgisayar hiç açılmıyor.
Sadece bi 3-4 kez açıp kapatınca bilgisayar açılıyor. Verdiği sorunlar şunlar;
Windows Başlatılıyor yazısında toplar gelmiyor, kalıyor. (Windows 8.1 de beyaz toplar dönmüyor, 2-3 kere kapatıp açmam gerekiyor.)
A disc read error. ( ctrl + alt + delete dediginde, reset tuşu, bilgisayar açık iken yeniden başlat dediğimde hiçbirisinde açılmıyor, bilgisayardan bip sesi gelmiyor, klavyeye ışık gelmiyor.)

• Gigabyte H81M-DS2
  • İntel core 2 i7 4790 3.60ghz
  • Asus gt630 4gb gpu
  • Asus vento 450w psu
  • 640gb wd hdd
  • kingston 60gb ssdnow
  • 8gb ram
Boot device da şu an ilk ssd, 2. dvd writer olarak görünüyor. Arkadaslar 2. aydayız bıktım bir olumlu sonuç alamadım. SSD güncelledim, windows 8.1 yükledim daha ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Boot etmeye çalıştığın diskte sanırım hata var. Önemli dosyaları sabit diske al ve sabit diske geçici bir windows kur. Sonra ordan ssd üreticisinin yazılımıyla bir bakım yap. (varsa)

Son düzenleyen: Moderatör:
Boot etmeye çalıştığın diskte sanırım hata var. Önemli dosyaları sabit diske al ve sabit diske geçici bir windows kur. Sonra ordan ssd üreticisinin yazılımıyla bir bakım yap. (varsa)
Abi windows 8.1 kurarken bile yeniden başlattıgı için kaç kere bakım onarma vs. yaptı ortada kaldım, yeniden yapsam yine başıma iş çıkacak. Yeniden başlatınca açılmıyor ama makineden ses geliyor.

Abi windows 8.1 kurarken bile yeniden başlattıgı için kaç kere bakım onarma vs. yaptı ortada kaldım, yeniden yapsam yine başıma iş çıkacak. Yeniden başlatınca açılmıyor ama makineden ses geliyor.
SSD'nin kablolarını sök, masaüstü seninki herhalde. Öyle kur. Kurduktan sonra kabloları tak sabit diskten boot et. Sorun SSD'de değilde sadece sabit diskte de olabilir. Yada ikisinde de.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı