Fraktal
Hectopat
Daha fazla
Merhaba Arkadaşlar;
Bilgisayarım belli bir süreye bağlı kalmaksızın bazen açılırken, bazen bilgisayar açıldıktan belli bir süre sonra değişken bir şekilde yeniden başlatıyor.
- Sorunun olduğu sırada gözlemlediğim bir husus CPU LED'in kırmızı ışık yakıp sönmesinin ardından bilgisayarın kendini yeniden başlatması.
- Yeniden başlatma sırasındada fanlar duruyor tekrar yeniden dönmeye başlıyor.
- Ben sorunun PSU'dan kaynaklandığını düşünmekteyim.
Not: Benim anakarttaki LED'lerimi ışık renkleri hep kırmızı, yeşil falan yanma gibi bir olasılık yok. Örneğin; bilgisayar açılırken CPU LED kırmızı ardından DRAM LED kırmızı Sonra VGA LED kırmızı yanıp LED'ler sönüyor ve bu şekilde bilgisayar açılıyor.
Sistem Bilgilerim;
Anakart : MSI H110M-PRO VD DDR4 LGA 1151 Soket
Ekran : Amd Radeon HD 6510 1 GB GDDR3
İşlemci : i3 6100 3.7 Ghz Skylake LGA 1151 Soket
Ram : G.Skill Aegis 8GB DDR4 Tek Modül
Psu : Casper 250 W Aktif PFC
Hdd : 500 GB
Yardımlarınızı bekliyorum. Eğer sorunun siz de PSU'dan olduğunu düşünüyorsanız yakın zamanda bir PSU alacağım.
Bilgisayarım belli bir süreye bağlı kalmaksızın bazen açılırken, bazen bilgisayar açıldıktan belli bir süre sonra değişken bir şekilde yeniden başlatıyor.
- Sorunun olduğu sırada gözlemlediğim bir husus CPU LED'in kırmızı ışık yakıp sönmesinin ardından bilgisayarın kendini yeniden başlatması.
- Yeniden başlatma sırasındada fanlar duruyor tekrar yeniden dönmeye başlıyor.
- Ben sorunun PSU'dan kaynaklandığını düşünmekteyim.
Not: Benim anakarttaki LED'lerimi ışık renkleri hep kırmızı, yeşil falan yanma gibi bir olasılık yok. Örneğin; bilgisayar açılırken CPU LED kırmızı ardından DRAM LED kırmızı Sonra VGA LED kırmızı yanıp LED'ler sönüyor ve bu şekilde bilgisayar açılıyor.
Sistem Bilgilerim;
Anakart : MSI H110M-PRO VD DDR4 LGA 1151 Soket
Ekran : Amd Radeon HD 6510 1 GB GDDR3
İşlemci : i3 6100 3.7 Ghz Skylake LGA 1151 Soket
Ram : G.Skill Aegis 8GB DDR4 Tek Modül
Psu : Casper 250 W Aktif PFC
Hdd : 500 GB
Yardımlarınızı bekliyorum. Eğer sorunun siz de PSU'dan olduğunu düşünüyorsanız yakın zamanda bir PSU alacağım.
Son düzenleyen: Moderatör: