Bilgisayar yerine dershane

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
14 yaşında sahip olduğu şeyler için emek vermesi gerektiğini (henüz) bilmeyen arkadaşları tatil yaparken çocuğuna bu fikri erkenden aşılamak ve hayata atılmasına sebep olmak çocuk yetiştirmektir. Elbette iradeyi kırmayacak şekilde tatil yaptırmak ve rahat bir ortam sunmak kaydıyla.
14 yaşında çocuğunu çalıştırmak yerine eğitim kurslarına gönderebilir illa konu eğitmek yetiştirmek ise çıraklık yapmaya değil.
 
Bilgisayarı ucuza toplamaya çalış, baban da destek olur ve kalan parayı dershaneye bırakırsın. Ya Xeon alırsın AliExpress'ten, yanına eski bir ekran kartı. Ya da Türkiye'den 2. El bakarsın.
 
Annen baban onlar senin, senin bilgisayar sahibi olmani ve iyi vakit gecirmeni senden cok isterler.

Muhtemelen derslerinin daha onemli oldugunu dusundukleri icin ve yalnizca bilgisayar icin calistigini bildikleri icin boyle yapmislardir.

Onlari karsina al konus, dersime calisim ama benden aldiginiz paranin iki katini isterim diye pazarlik yap : ) Sonra da git hayalindekinden iki kat iyi bir bilgisayar al, tabi derslerde basarilar kazandiktan sonra.
 
Para senin hakkın tabii ki. Buna kimse bir şey diyemez. Ayıp etmişler. Dershane kadar bana saçma gelen bir şey yok. Ortaokulda ailem çok gönderdi, bir şey öğrenmeden ciktim hep.

Lisede özel ders alarak iyi yerler kazandım ben. Dershane parasından çok çok az ödeyerek hem de. 3 ayda aldığım fayda, dershane bana 1 yılda veremiyordu.

Tabii bu kişiden kişiye değişir. Bir abi tavsiyesi olarak sen derslerine asıl. Ilerde iyi bir isin olursa daha krallarını alırsın. Ama ailene ayıp ettiklerini söylemeden işi kapatma.
 
14 yaşında çocuğunu çalıştırmak yerine eğitim kurslarına gönderebilir illa konu eğitmek yetiştirmek ise çıraklık yapmaya değil.
Amaç çalıştırmak değil, hayatta bir şeylere sahip olabilmek için emek vermesi gerektiğini öğretmek. Bu yetiye çoğunluk gibi 20 yaşında veya o yaşlarda sahip olabilir. Ama erkenden sahip olması kişiye hayata alışmakta çok daha fazla avantaj sağlar.
 
Ben üniversiteyi bitirmiş olmama rağmen bilgisayar alırsam başından kalkmam zamanımı heba ederim diye korkuyorum. Ergen ergen konuşanları boşver. Ailen senin için iyisini düşünür ister. En kritik 2 seneni bilgisayar başında harcama. Otur dersine çalış.
Önce iradeni geliştirmeyi tavsiye ederim. Ortada bir baba parası yok kendi amacı doğrultusunda emek verdiği bir fon var ve bunu istemediği şeye harcanmasını istemiyor. Psikolojik olarak berbat bir dershane hayatıyla ne kadar verim alabilir?
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı