Çözüldü Bilgisayara 2. RAM'i takınca çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

İsmetpaşaDD

Centipat
Daha fazla  
Anakart
H610M
İşlemci
İ3-12100f
Merhaba öncelikle sorunum şöyle başlıyor bundan birkaç gün önce CPU termal macun yenilemek için bilgisayarımı açtım.
Macunu değişip her şeyi yerine oturttum. Sonrasında parçaları yerleştirip bilgisayarımı açtım fakat görüntü gelmedi RAM kaynaklı olduğunu düşüp RAM'leri tak çıkar yaptım olmayınca tek RAM ile denedim bu sefer görüntü alabildim. RAM'leri ayrı ayrı denedim yine bir sorun yoktu. Ama 2. slotta denediğimde yine görüntü alamadım. Asıl sormak istediğim şey 2. slota ne oldu o kısımda hiçbir işlem gerçekleşmediği halde neden böyle oldu.

Çözüm
RAM'lerin ikisi de tek tek çalışıyorsa 2 kuvvetli ihtimal var:

1. CPU bellek kanalı bozulmuş.
2. Anakart RAM slotu ya da onlardan izler bozulmuş.

İşlemciyi pinleri de kontrol ederek sök tak yapmayı deneyebilirsiniz. CPU fanının da yerine iyice oturduğundan emin olun.

2. Anakart RAM slotu ya da onlardan izler bozulmuş.

İşlemciyi pinleri de kontrol ederek sök tak yapmayı deneyebilirsiniz. CPU fanının da yerine iyice oturduğundan emin olun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

2. anakart RAM slotu ya da onlardan izler bozulmuş.

Dediğiniz gibi yaptım hocam ve şu an hiç görüntü gelmiyor hangi slota kaç tane takarsam takayım.

RAM'ler aynı mı?
Evet zaten birkaç gün öncesine kadar birşey yoktu

Son düzenleme:
İşlemci tekrar sök tak yaparak deneyebilir misiniz? Dediğim gibi işlemci yada anakart ölü. Anakartta clear cmos pinlerini de kısa devre yaptırıp bios temizlemeyi de deneyin.

Anakartın üzerini dikkatlice incele. Altında CLR_CMOS yada ona benzer şeyler yazan 2 adet pin olacak. Bir tornavida yardımı ile bu pinleri kapatıp kısa devre yaptırın. 10-15 saniye bu şekilde bekleyin. Bu işlem BIOS hafızasını temizleyerek BIOS kaynaklı hataları gidermeye yarar. Bu işlemi bilgisayar kapalı ve elektrikte değilken yapın. Yapmadan önce BIOS pilini de çıkartın. İşlem bittikren 5-10 dk sonra BIOS pilini takın. Bu kadar geç takın deme sebebim eğer dediklerimi yapmakta bir sorun olrusa (tornavida tam değmez vs.) Gücü tamamen kesip sıfırlanmasını sağlamak.

Anakartın üzerini dikkatlice incele. Altında CLR_CMOS'ya da ona benzer şeyler yazan 2 adet pin olacak. Bir tornavida yardımı ile bu pinleri kapatıp kısa devre yaptırın. 10-15 saniye bu şekilde bekleyin. Bu işlem BIOS hafızasını temizleyerek BIOS kaynaklı hataları gidermeye yarar. Bu işlemi bilgisayar kapalı ve elektrikte değilken yapın. Yapmadan önce BIOS pilini de çıkartın. İşlem bittikren 5-10 dk sonra BIOS pilini takın. Bu kadar geç takın deme sebebim eğer dediklerimi yapmakta bir sorun olrusa (tornavida tam değmez vs.) Gücü tamamen kesip sıfırlanmasını sağlamak.

Tamamdır hocam sanırım gerek kalmadı ümitsizce işlemciyi tekrar söküp taktım ve 2 RAM da takılıyken görüntü alabildim. Şimdilik bir sorun gözükmüyor. Biraz kullandıktan sonra bir şey olursa tekrar haber veririm. Olmazsa çözüm olarak işaretlerim yorumunuzu. <3

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı