Bilgisayara Arduino Pro Micro takıp çıkarınca mavi ekran veriyor

İşletim sistemi
Windows 11

1Mehmet_Bey

Decapat
Daha fazla  
Hata: Video MEMORY_MANAGEMENT Internal 0x10e. Aynı hatayı Windows güncellemesi gelince ve Windows kendi kendine güncellemeyi indirip kurmaya çalıştığında da alıyordum. Az önce Arduino Pro Micro'yu test ederken bilgisayar art arda 3 kere takıp çıkardım ve belirttiğim mavi ekranı aldım. Emin olmak için birkaç kere denedim ve her seferinde mavi ekran yedim. Arduino'nun içinde sadece bir encoder ile ses seviyesi kontrolü yapmak için kod vardı ancak hata VRAM ile alakalı. Neden böyle yapıyor olabilir? (sürücülerim güncel)

@1Mehmet_Bey

Az önce epey.com'dan monitörlere bakarken kendi monitörümün ayarlarına girip bir şeye bakıp ayarları kapattım (hiçbir ayarı değiştirmedim). Menüyü kapatınca farem bir anda dondu ve yine aynı mavi ekran hatasını aldım.

Son düzenleme:
@1Mehmet_Bey Dahili ekran kartı sürücülerini DDU ile kaldırıp tekrar kurun.

1758466911610.png

Son düzenleme:
@1Mehmet_Bey Dahili ekran kartı sürücülerini DDU ile kaldırıp tekrar kurun.

Eki Görüntüle 2577307
1 ay kadar önce format atmıştım ve iGPU sürücüsünü kurmayı unutmuşum. 2 gün önce fark edip kurdum. Yine de kaldırmaya gerek var mı?

Ayrıca 6-7 aydır VRAM'lere putty yerine macun sürülü şekilde kullanıyorum 🫠. Kalıcı bir hasar almış olabilir mi?

Minidump analizine göre kaldırıp kurmalısınız.

VRAM'lere termal macun mu? :) Hiç denemedim.

Soğutucu blok ile VRAM arasındaki boşluğu termal macun nasıl dolduracak?

Temizleyin hocam macunu VRAM'ler hava almıyor.

Son düzenleme:
Soğutucu blok ile VRAM arasındaki boşluğu termal macun nasıl dolduracak?

Temizleyin hocam macunu VRAM'ler hava almıyor.
Laptopun içinde VRAM nasıl hava alacak zaten hocam?
Macun olayına gelirsek gözlemlerime göre VRAM ile GPU aynı hizada yani macun kullanınca arada boşluk kalmaz diye düşünüyorum. Yani iyi bir şey veya sorunsuz olmadığı kesin ama şimdilik idare ediyor. İnşallah kasım ayında 9070XT sisteme geçeceğim. O yüzden pek de umursamıyorum, yüksek grafikli veya VRAM dolduracak bir oyun falan da oynamıyorum.
macun.png
Az önce Steam'de CS2 skinlerine bakarken yine aynı mavi ekranı yedim. Şimdi sürücüleri tekrardan kuracağım. Kurmadan önce Arduino olayını tekrar denedim ve şu anda art arda tak-çıkar yapınca mavi ekran yemiyorum. İçindeki kodu 7-8 kere değiştirdim, demek ki kod ile alakalıymış.

DDU ile kaldırıp bir eski sürüm driver kurdum. Pencereleri tutup ekranda hareket ettirince mikro düzeyde kasma oluyor başka bir sıkıntı görmedim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı