Bilgisayara birisinin uzaktan bağlandığını nasıl anlarız?

Bushel2

Hectopat
Merhaba, bugün bu internette satılan ortak Steam hesaplarından alıp, indirmeye bırakmıştım. Sonra işe gittim ve saat altı civarı g-pay üzerinden telefonuma önce bir aktivasyon kodu geldi, önemsemedim. Daha sonra bu üyeliği satın aldığım site üzerindeki hesabımdan birileri satıcılarla irtibata geçip, küfür falan etmiş. İnternet tarayıcısında, saat altı civarında o siteye girildiği gözüküyor. Tüm Discord gruplarından da çıkılmış. Bu nasıl olmuş olabilir? Aklım almıyor. Çünkü, tüm gün ailem evdeydi ve herkes bilgisayara oturmadığını söyledi. Akla gelen tek şey, uzaktan bağlantı ama nasıl? Anlayanlar yol yordam gösterebilir mi?

Zararlı şüpheniz varsa bu rehberi uygulayın.

Merhaba, bugün bu internette satılan ortak Steam hesaplarından alıp, indirmeye bırakmıştım. Sonra işe gittim ve saat altı civarı g-pay üzerinden telefonuma önce bir aktivasyon kodu geldi, önemsemedim. Daha sonra bu üyeliği satın aldığım site üzerindeki hesabımdan birileri satıcılarla irtibata geçip, küfür falan etmiş. İnternet tarayıcısında, saat altı civarında o siteye girildiği gözüküyor. Tüm Discord gruplarından da çıkılmış. Bu nasıl olmuş olabilir? Aklım almıyor. Çünkü, tüm gün ailem evdeydi ve herkes bilgisayara oturmadığını söyledi. Akla gelen tek şey, uzaktan bağlantı ama nasıl? Anlayanlar yol yordam gösterebilir mi?

Bilgisayarda AnyDesk, TeamViewer gibi uygulamalar varsa sil veya bazen bilgisayar açılır açılmaz açılıyor bazıları onu kapatmayı dene.

Hiçbir program yok, ortak steam hesaplarından böyle bir şey olmuş olabilir mi? Ya da bilindik sürekli oyun hesabı vs satılan bir site üzerinden? Çünkü g-pay ile orası anlaşmalı ve bana oradan aktivasyon kodu geldi ve kafamı karıştıran şey tüm discord gruplarından çıkılmış olunması ve discord resmime valorant ile ilgili saçma bir resim koyulması. Eve kimse gelmemiş, 50 yaşındaki annem babamın da bu tarz bir şey yapma olanağı sıfır. İnanılmaz tedirgin oldum şu an.

Hiçbir program yok, ortak Steam hesaplarından böyle bir şey olmuş olabilir mi? Ya da bilindik sürekli oyun hesabı vs satılan bir site üzerinden? Çünkü g-pay ile orası anlaşmalı ve bana oradan aktivasyon kodu geldi ve kafamı karıştıran şey tüm Discord gruplarından çıkılmış olunması ve Discord resmime Valorant ile ilgili saçma bir resim koyulması. Eve kimse gelmemiş, 50 yaşındaki annem babamın da bu tarz bir şey yapma olanağı sıfır. İnanılmaz tedirgin oldum şu an.

Bu sitelerden olabilir benim de bir ara Wi-Fi şifrem açığa çıkmıştı.
Bilgisayarına bir yerden keylogger atılmış olabilir yanlışlıkla indirdiğin bir şey falan varsa sil veya genel virüs taraması yaptır bilgisayara.
Yanlışlıkla indirdiğin bir resim bile keylogger olabilir ben kendimden biliyorum

Technopat Haberler

Geri
Yukarı