Bilgisayara bulaşan virüs nedir?

Nasıl olduysa soruna cevap olarak rüyanda olur diyebilirim.

Normal Windows 11 mavi ekran.
Her mavi ekran aynı problemi belirtmez. Mavi ekranın detaylarını görmemiz lazım. Minidump paylaşabiliyorsanız paylaşın.

Minidump paylaşılamayacak kadar kısa sürede mavi ekran veriyorsa mavi ekranın fotoğrafını görmek de işe yarayabilir.

Mavi ekran bu.
Sistem çalışsaydı mavi ekran verdikten sonra fotoğrafını çekip atardım ama tamamen gitti açtıı yok.

Bu mavi ekran.

Normal Windows 11 mavi ekran.
Mavi ekranın özet sebebi hata ekranının sonunda yazar. Örneğin "DRIVER_HANG" şeklinde belirtilir.
Detaylı raporu da minidump olarak diskte saklanabilir.

En azından özet bilgi, detaylı analiz için de minidump gerekir.

Neyse, donanımların bozuldu demiştin. Nasıl vardın bu kanıya?

Google'dan buldum aldım.
Sondada evet driver gibi bir şey yazıyordu.
Tam hatırlamıyorum.

Tamirciye götürdüm CRITICAL_PROCESS_DIED mavi ekran veriomuş şimdi ne yapabilirim?

Şöyle olay var mavi ekrandan sonra ekran kartı duruyor collecting diyen bir yerde tekrar açılıyor kart fanı.

Tamir edecek birine verdiysen artık yapman gereken tek şey tamir edildiğinde cihazı almak olmalı.

O mavi ekran kodunun sebebini bulmak için stack trace gerekli. Yani minidump dosyası.

Tam zamanında recoverye girdim çok şükür.

Basit olasılıklardan bazıları: Rootkit virüsü olabilir, eğer virüs olarak düşüneceksek, donanım arızası veya OC olabilir, uyumsuz yazılım veya bozuk yazılım olabilir.

Recoverye giriyordum ama lütfen bekleyinde dondu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…