Bilgisayara farklı marka model RAM yükseltmesi yapılabilir mi?

Lokslaft

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
İşlemci: AMD A8 5600k.
Anakart: MSI A88X-G43
RAM: G.Skill Sniper DDR3 1600MHz CL9 2x4GB.

Müzik prodüksiyonu için stüdyoma eski sistemimi kurdum fakat sistemin eski olması sebebi ile biraz yüksetlemeye gitmek istiyorum, 8 GB olan RAM'imi 16'ya çıkarmak istiyorum fakat aynı RAM'lerden piyasada bulamadım. İkinci el sitelerinden uyumlu RAM alsam sorun ve sıkıntı olmadan çalıştırabilir miyim yoksa boşuna mı almış olurum? RAM önerilerinizi de bekliyorum.

İşlemci: AMD A8 5600k.
Anakart: MSI A88X-G43
RAM: G.Skill Sniper DDR3 1600MHz CL9 2x4GB.

Müzik prodüksiyonu için stüdyoma eski sistemimi kurdum fakat sistemin eski olması sebebi ile biraz yüksetlemeye gitmek istiyorum, 8 GB olan RAM'imi 16'ya çıkarmak istiyorum fakat aynı RAM'lerden piyasada bulamadım. İkinci el sitelerinden uyumlu RAM alsam sorun ve sıkıntı olmadan çalıştırabilir miyim yoksa boşuna mı almış olurum? RAM önerilerinizi de bekliyorum.

RAM'lerin MHz aynı olsa problem çıkmaz hocam düşük MHz'li RAM alırsan düşük MHz'li RAM'in hızında çalışır sistem.

Kingston 8 gb ddr3 1600mhz ram:link
bu ram uyumlu hocam tak çalıştır.

Farklı marka olması önemli degil önemli olan anakartın DDR kaç oldugu ve RAM'in hızı bu ikisi uyumluysa istediginiz RAM'i alıp takabilirsiniz.
Sizin anakartınız DDR3 ve elinizde olan RAM 1600MHz de çalışıyor DDR3 ve 1600MHz RAM olan herhangi bir RAM uyumlu olacaktır anakartınız Max 64 GB RAM destekliyor anakartınız en fazla ne kadar RAM destekledigi de önemlidir. İyi sosyaller dilerim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı