Bilgisayara farklı Windows'lar kurarak güvenliği sağlamak

Bayağı eski laptop var adam gibi kullanılmıyor TV'a bağlayıp arada film açıyorum sadece camı falanda kırık.

Kendiniz M.2 SSD alsanız bile virüs geçebilir.

Dostum VirtualBox diye bir sanal Windows kurabiliyormuşsun. Ona virüs yüklense bile ana bilgisayara sanırım geçmiyormuş, yani öyle yapılmış bir sürü virüs indirme falan var oradan biliyorum. O sanal bilgisayara verilerini atabilirsin.
Söz vermiyorum. Kullanmıyorum da, Sadece Duyumlarım bunlar.
Sen araştırıp karar vermelisin :)

Dostum VirtualBox diye bir sanal Windows kurabiliyormuşsun. Ona virüs yüklense bile ana bilgisayara sanırım geçmiyormuş, yani öyle yapılmış bir sürü virüs indirme falan var oradan biliyorum. O sanal bilgisayara verilerini atabilirsin.
Söz vermiyorum. Kullanmıyorum da, Sadece Duyumlarım bunlar.
Sen araştırıp karar vermelisin :)
Bulut depolamalarını kullanıyorum zaten ama gene de alternatif yol aramak istemiştim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar, kardeşim var. Tek bilgisayarımız var. Ben yazılımla uğraşıyorum ve önemli veriler tutuyorum bilgisayarımda. Bunları nasıl koruyabilirim? Kardeşim crack yazılımlar kullanıyor, keyfine göre takılıyor, oyunlar yüklüyor. 2 kullanıcı oluşturuyorum ama buna fayda etmez diye tahmin ediyorum. Bir şey olursa benim verilerim de gider. 2-3 tane disk var takılı. Farklı Windows'lar kursam sizce güvenliği nasıl sağlayabilirim? Tavsiye verebilecek arkadaş var mıdır?

VMware'a Windows 10 kurup kullanılabilir. Dikkatli olunursa sanal makineden ana makineye virüs geçmesi zor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,
En basitinden bilgisayarınızda bir antivirüs programı kullanarak.
Yerinizde olsam Kaspersky Security Cloud Free kullanır, üzerine de parola atardım, her iki kullanıcı hesabına da kurardım. Kaspersky, korsan yazılımlara karşı biraz daha toleranslı üstelik, gerçekten zararlı değilse kardeşinizin işine de müdahale etmeyecektir. Zaten tespit kimliğinden dosyanın gerçekten zararlı olup olmadığını da anlayabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı