darkgamer Kilopat Katılım 21 Ocak 2019 Mesajlar 748 Çözümler 1 27 Mayıs 2024 #1 Bilgisayara format attıktan sonra neler yapmak gerekir eksiksiz yazar mısınız?
Reend Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 8 Ağustos 2020 Mesajlar 2.331 Makaleler 1 Çözümler 53 Yer Diyarbakır Daha fazla Sistem Özellikleri 4GB RAM DDR3 Intel I3-4010 CPU 1.7Ghz Intel HD Graphics 4400 128GB SSD Cinsiyet Erkek 27 Mayıs 2024 #2 darkgamer dedi: Bilgisayara format attıktan sonra neler yapmak gerekir eksiksiz yazar mısınız? Genişletmek için tıkla... Driverlarınızı ve gerekli programları kurun. Artı 0 Eksi
darkgamer dedi: Bilgisayara format attıktan sonra neler yapmak gerekir eksiksiz yazar mısınız? Genişletmek için tıkla... Driverlarınızı ve gerekli programları kurun.
Ali Keffal Hectopat Katılım 1 Ocak 2021 Mesajlar 1.316 Çözümler 12 27 Mayıs 2024 #3 Önce ekran kartının driverini yüklersin sonra Windows Update diğer sürücüleri kurar. Artı 0 Eksi
S SadeceZinzap Decapat Katılım 28 Aralık 2023 Mesajlar 1.155 Çözümler 10 Yer Türkiye Daha fazla Cinsiyet Erkek Meslek Oyun Geliştiricisi 27 Mayıs 2024 #4 İlk başta bilgisayarını özelleştir, sonra programları kurarsın. Artı 0 Eksi
leyleq Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 3 Mayıs 2020 Mesajlar 1.309 Çözümler 15 27 Mayıs 2024 #5 1. İşletim Sisteminin Kurulumu Boot Etme: Bilgisayarı başlatın ve boot menüsüne girerek format medyasını (USB bellek veya DVD) seçin. Kurulum Başlatma: İşletim sistemi kurulum ekranında gerekli ayarları yapın (dil, klavye düzeni, saat dilimi vb.). Disk Bölümlendirme: Var olan disk bölümlerini silin ve yeni bölümler oluşturun (isteğe bağlı). Kurulum: İşletim sistemini seçilen bölüme yükleyin. 2. Sürücülerin Yüklenmesi Anakart Sürücüleri: Anakart üreticisinin web sitesinden yonga seti, ağ kartı ve diğer temel sürücüleri indirin ve kurun. Grafik Kartı Sürücüleri: Ekran kartınızın (NVIDIA, AMD vb.) en güncel sürücüsünü yükleyin. Diğer Donanım Sürücüleri: Ses kartı, yazıcı vb. diğer donanımların sürücülerini kurun. 3. Güncellemelerin Yapılması İşletim Sistemi Güncellemeleri: Windows Update veya diğer işletim sistemi güncelleme araçlarını kullanarak tüm güncellemeleri yükleyin. Yazılım Güncellemeleri: Yüklü olan programların güncellemelerini kontrol edin ve yükleyin. 4. Temel Yazılımların Kurulması Tarayıcı: Tercih ettiğiniz web tarayıcısını (Google Chrome, Firefox vb.) yükleyin. Antivirüs Yazılımı: Güvenilir bir antivirüs yazılımı yükleyin ve güncel olduğundan emin olun. Ofis Programları: Kullanıyorsanız Microsoft Office veya alternatif ofis yazılımlarını kurun. Medya Oynatıcılar: Video ve müzik oynatıcılar (VLC Media Player vb.) yükleyin. Diğer Gerekli Yazılımlar: Sık kullanılan yazılımları (WinRAR, PDF okuyucu, vs.) yükleyin. 5. Veri Yedeklemesi ve Geri Yüklemesi Dosya Geri Yükleme: Eğer yedeklediyseniz, format öncesinde yedeklediğiniz kişisel dosyaları ve belgeleri geri yükleyin. Veri Düzenleme: Dosyaları uygun klasörlere yerleştirin ve gereksiz dosyaları silin. 6. Sistem ve Güvenlik Ayarlarının Yapılması Kullanıcı Hesapları: Yeni kullanıcı hesapları oluşturun ve gerektiğinde yetkilendirin. Güvenlik Duvarı: Güvenlik duvarı ayarlarını kontrol edin ve gerektiğinde yapılandırın. Yedekleme Planı: Düzenli yedeklemeler için bir plan oluşturun ve uygun araçları kurun. 7. Performans ve Optimizasyon Başlangıç Programları: Gereksiz başlangıç programlarını devre dışı bırakın. Disk Temizliği ve Birleştirme: Disk temizleme araçları ile gereksiz dosyaları silin ve diski birleştirin. Sistem Ayarları: Performans ayarlarını yapılandırın ve sistemin daha hızlı çalışmasını sağlayın. 8. Ek Donanım ve Yazılım Kurulumu Çevre Birimleri: Yazıcı, tarayıcı ve diğer çevre birimlerini bağlayın ve sürücülerini kurun. Özel Yazılımlar: Kullandığınız özel yazılımları ve oyunları kurun. Bu adımlar, bilgisayarınızı formatladıktan sonra sisteminizin sorunsuz ve verimli bir şekilde çalışmasını sağlayacaktır. Artı 0 Eksi
1. İşletim Sisteminin Kurulumu Boot Etme: Bilgisayarı başlatın ve boot menüsüne girerek format medyasını (USB bellek veya DVD) seçin. Kurulum Başlatma: İşletim sistemi kurulum ekranında gerekli ayarları yapın (dil, klavye düzeni, saat dilimi vb.). Disk Bölümlendirme: Var olan disk bölümlerini silin ve yeni bölümler oluşturun (isteğe bağlı). Kurulum: İşletim sistemini seçilen bölüme yükleyin. 2. Sürücülerin Yüklenmesi Anakart Sürücüleri: Anakart üreticisinin web sitesinden yonga seti, ağ kartı ve diğer temel sürücüleri indirin ve kurun. Grafik Kartı Sürücüleri: Ekran kartınızın (NVIDIA, AMD vb.) en güncel sürücüsünü yükleyin. Diğer Donanım Sürücüleri: Ses kartı, yazıcı vb. diğer donanımların sürücülerini kurun. 3. Güncellemelerin Yapılması İşletim Sistemi Güncellemeleri: Windows Update veya diğer işletim sistemi güncelleme araçlarını kullanarak tüm güncellemeleri yükleyin. Yazılım Güncellemeleri: Yüklü olan programların güncellemelerini kontrol edin ve yükleyin. 4. Temel Yazılımların Kurulması Tarayıcı: Tercih ettiğiniz web tarayıcısını (Google Chrome, Firefox vb.) yükleyin. Antivirüs Yazılımı: Güvenilir bir antivirüs yazılımı yükleyin ve güncel olduğundan emin olun. Ofis Programları: Kullanıyorsanız Microsoft Office veya alternatif ofis yazılımlarını kurun. Medya Oynatıcılar: Video ve müzik oynatıcılar (VLC Media Player vb.) yükleyin. Diğer Gerekli Yazılımlar: Sık kullanılan yazılımları (WinRAR, PDF okuyucu, vs.) yükleyin. 5. Veri Yedeklemesi ve Geri Yüklemesi Dosya Geri Yükleme: Eğer yedeklediyseniz, format öncesinde yedeklediğiniz kişisel dosyaları ve belgeleri geri yükleyin. Veri Düzenleme: Dosyaları uygun klasörlere yerleştirin ve gereksiz dosyaları silin. 6. Sistem ve Güvenlik Ayarlarının Yapılması Kullanıcı Hesapları: Yeni kullanıcı hesapları oluşturun ve gerektiğinde yetkilendirin. Güvenlik Duvarı: Güvenlik duvarı ayarlarını kontrol edin ve gerektiğinde yapılandırın. Yedekleme Planı: Düzenli yedeklemeler için bir plan oluşturun ve uygun araçları kurun. 7. Performans ve Optimizasyon Başlangıç Programları: Gereksiz başlangıç programlarını devre dışı bırakın. Disk Temizliği ve Birleştirme: Disk temizleme araçları ile gereksiz dosyaları silin ve diski birleştirin. Sistem Ayarları: Performans ayarlarını yapılandırın ve sistemin daha hızlı çalışmasını sağlayın. 8. Ek Donanım ve Yazılım Kurulumu Çevre Birimleri: Yazıcı, tarayıcı ve diğer çevre birimlerini bağlayın ve sürücülerini kurun. Özel Yazılımlar: Kullandığınız özel yazılımları ve oyunları kurun. Bu adımlar, bilgisayarınızı formatladıktan sonra sisteminizin sorunsuz ve verimli bir şekilde çalışmasını sağlayacaktır.