Bilgisayara format atıldıktan sonra neler yapmak gerekir?

darkgamer

Kilopat
Bilgisayara format attıktan sonra neler yapmak gerekir eksiksiz yazar mısınız?

1. İşletim Sisteminin Kurulumu

• Boot Etme: Bilgisayarı başlatın ve boot menüsüne girerek format medyasını (USB bellek veya DVD) seçin.
  • Kurulum Başlatma: İşletim sistemi kurulum ekranında gerekli ayarları yapın (dil, klavye düzeni, saat dilimi vb.).
  • Disk Bölümlendirme: Var olan disk bölümlerini silin ve yeni bölümler oluşturun (isteğe bağlı).
  • Kurulum: İşletim sistemini seçilen bölüme yükleyin.

2. Sürücülerin Yüklenmesi

• Anakart Sürücüleri: Anakart üreticisinin web sitesinden yonga seti, ağ kartı ve diğer temel sürücüleri indirin ve kurun.
  • Grafik Kartı Sürücüleri: Ekran kartınızın (NVIDIA, AMD vb.) en güncel sürücüsünü yükleyin.
  • Diğer Donanım Sürücüleri: Ses kartı, yazıcı vb. diğer donanımların sürücülerini kurun.

3. Güncellemelerin Yapılması

• İşletim Sistemi Güncellemeleri: Windows Update veya diğer işletim sistemi güncelleme araçlarını kullanarak tüm güncellemeleri yükleyin.
  • Yazılım Güncellemeleri: Yüklü olan programların güncellemelerini kontrol edin ve yükleyin.

4. Temel Yazılımların Kurulması

• Tarayıcı: Tercih ettiğiniz web tarayıcısını (Google Chrome, Firefox vb.) yükleyin.
  • Antivirüs Yazılımı: Güvenilir bir antivirüs yazılımı yükleyin ve güncel olduğundan emin olun.
  • Ofis Programları: Kullanıyorsanız Microsoft Office veya alternatif ofis yazılımlarını kurun.
  • Medya Oynatıcılar: Video ve müzik oynatıcılar (VLC Media Player vb.) yükleyin.
  • Diğer Gerekli Yazılımlar: Sık kullanılan yazılımları (WinRAR, PDF okuyucu, vs.) yükleyin.

5. Veri Yedeklemesi ve Geri Yüklemesi

• Dosya Geri Yükleme: Eğer yedeklediyseniz, format öncesinde yedeklediğiniz kişisel dosyaları ve belgeleri geri yükleyin.
  • Veri Düzenleme: Dosyaları uygun klasörlere yerleştirin ve gereksiz dosyaları silin.

6. Sistem ve Güvenlik Ayarlarının Yapılması

• Kullanıcı Hesapları: Yeni kullanıcı hesapları oluşturun ve gerektiğinde yetkilendirin.
  • Güvenlik Duvarı: Güvenlik duvarı ayarlarını kontrol edin ve gerektiğinde yapılandırın.
  • Yedekleme Planı: Düzenli yedeklemeler için bir plan oluşturun ve uygun araçları kurun.

7. Performans ve Optimizasyon

• Başlangıç Programları: Gereksiz başlangıç programlarını devre dışı bırakın.
  • Disk Temizliği ve Birleştirme: Disk temizleme araçları ile gereksiz dosyaları silin ve diski birleştirin.
  • Sistem Ayarları: Performans ayarlarını yapılandırın ve sistemin daha hızlı çalışmasını sağlayın.

8. Ek Donanım ve Yazılım Kurulumu

• Çevre Birimleri: Yazıcı, tarayıcı ve diğer çevre birimlerini bağlayın ve sürücülerini kurun.
  • Özel Yazılımlar: Kullandığınız özel yazılımları ve oyunları kurun.
Bu adımlar, bilgisayarınızı formatladıktan sonra sisteminizin sorunsuz ve verimli bir şekilde çalışmasını sağlayacaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…