Bilgisayara Güç Gelmiyor

yhenn

Megapat
Makaleler
2
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar İşletmeni
Eski PSU yetersiz kaldığı için yenisini aldım.

THERMALTAKE LITEPOWER 650W GÜÇ KAYNAĞI

Bağlantıları taktıktan sonra bilgisayarı açamıyorum, power tuşuna basınca anakartın ışığı yanıyor ama bilgisayara güç gelmiyor, neyi yanlış yapıyorum ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Güç kablolarını söküp, yuvalarda tozvarsa elektrik süpürgesi ile temizleyip tekrar takıp bir güzel temizlik yaparak tekrar deneyin. Olmazsa güç kaynağında sıkıntı olabilir. Yeni psu'yu tekrar takınca çalışıyor mu?

Fanlar dönüyor mu? HDD varsa çalışıyor mu? Tüm bileşenler çalışıyor ekrana görüntü mü gelmiyor? Eğer bunlardan birisi varsa. Ekran kartının PCI-E portu üzerinden alacağı gücü sağlayan kabloyu bağlamamış olabilirsiniz. Onlara bakın.

Bir de bileşenlerin isimlerini yazarsanız daha mantıklı cevaplar gelecektir.

Cevaplar için sağolun arkadaşlar. Bilgisayarın düğmesine basınca sadece anakartta az bir ışık yanıyordu, fanlar vs. hiçbiri dönmüyordu. Prizde sıkıntı olabilir diye başka bir prize taktık çalıştı ama daha sonra tekrar bilgisayar kapandı. Bilgisayarın kasası biraz eski, düğmesine çok sert basmayınca açılmıyor acaba düğmede sorun olabilir mi?

Bunu yapmasını bilmiyorum, anlatır mısınız ?
Anakartınıza böyle bağlı yer olması lazım.
Power SW yazan yeri çıkartıp PSU açıkken oraya bir tornavida yardımıyla dokunun.

Dosya Ekleri

• images (1).jpg
    images (1).jpg
    9,6 KB · Görüntüleme: 195
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı