Bilgisayara hangi testler yapılmalı?

Merhaba arkadaşlar, neredeyse 5 ay önce konu açmıştım bilgisayar açılmıyor diye. (T4200 Sistem Siyah Ekranda Kalıyor) Normalde ekran kartı bozuk diye düşünüyordum. Ancak bugün mucize gibi bir olay oldu. Bilgisayarın bir içini açayım dedim ancak bundan önce açmayı denedim hala açılıyor ancak hiçbir şekilde ekran gelmiyordu. Bilgisayarın içini açmak için HDD, batarya, RAM'leri çıkarttım. Ondan sonra vidaları söktüm ancak bilgisayarın tam içini açmadan yapmaktan vazgeçtim. Tabii bütün parçalarını yeniden taktım RAM'leri taktım ve bilgisayar açıldı. Çok şaşırdım sonuçta önceden de denemiştim bilgisayarın RAM'ini sökmeyi, hard diskini sökmeyi, bataryayı sökmeyi. Ancak sonuç olarak açıldı, bende elimde hazır Memtest vardı onu yapayım dedim ve hata çıkmadı. Sonuç olarak şimdi bu bilgisayara SSD alacağım mesela ancak SSD aldıktan sonra bozulursa üzülürüm. Bu yüzden sıkıntı olmadığından emin olmak için ne gibi testler yapmam lazım?

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD için HD Tune'dan bad sector ve bechmark yapabilirsiniz.

Daha onceden bilgisayarin temizligini yapmis miydiniz.
Yaplımadı 11 yıldır aynı termal macun. :D Ancak en kısa sürede termal macun alacağım.
Gelmez, en fazla sistem kendini kapatır ondan sonrada termal macun değişimini yaparsa sistem daha istikrarlı çalışacaktır. Prime 95 ile test yapılsın. Sorun anakart üzerinde de olabilir. Deneme yanılma ile sorun çözülebilir.
Hocam sistem sıcaktan kapanana kadar mı yapayım? Bir de furmark diye bir program var onu önerir misiniz?
SSD için HD Tune'dan bad sector ve bechmark yapabilirsiniz.

Yaplımadı 11 yıldır aynı termal macun. :D ancak en kısa sürede termal macun alacağım.

Termal macun da sorun olusturur ancak sadece termal macun degil bilgisayar bazen cok fazla tozlanma oldugu için acilmaz hale gelir. Bence, bilgisayar temizleme kompresorleri var bulabilirseniz onunla tum parcalarin tozunu temizleyin.
Ancak kesinlikle termal macun da yenilenmeli.

Termal macun da sorun olusturur ancak sadece termal macun degil bilgisayar bazen cok fazla tozlanma oldugu için acilmaz hale gelir. Bence, bilgisayar temizleme kompresorleri var bulabilirseniz onunla tum parcalarin tozunu temizleyin.
Ancak kesinlikle termal macun da yenilenmeli.
Hocam şimdi dediğim gibi bilgisayar aniden çalışmaz hale gelirse termal macun israf olur bu yüzden sadece fanları ve parçaların tozunu alsam olur herhalde değil geçici süreliğine.

Hocam şimdi dediğim gibi bilgisayar aniden çalışmaz hale gelirse termal macun israf olur bu yüzden sadece fanları ve parçaların tozunu alsam olur herhalde değil geçici süreliğine.

Bilgisayarin calisip calismadigini gormek istiyorsaniz macun degisimine gerek yok ama temizlemek onemli dedigim gibi calismasini engelleyebilir.
Kullanim için istiyorsaniz macunu degistirin aksi halde bilgisayar yuk altinda muhtemelen kapanir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı