Bilgisayara HDD takma

• Konuyu başlatan mrtos
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 854

mrtos

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben 2 ay önce bir bilgisayar topladım ve ilk olarak SSD tercih ettim sonra HDD almaya karar verdim. SSD'de Windows ve oyunlar yüklü fakat HDD alacağım için HDD ayarını nasıl yapacağım? Yeniden format mı atmam gerekecek? Bununla ilgili bir makale var mı? Video falan da olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sata kablosunun bir ucunu anakarta diğer ucunuda kasaya monte ettiğiniz hard diske takmanız yeterli olacaktır. Fazladan bir şey yapmanız gerekmiyor. Soracağınız soruyu hiç araştırmadan başkalarına iletmek pek mantıklı bir davranış değil. YouTube de bir ton rehber video var, araştırmayı deneyin.

Sata kablosunun bir ucunu anakarta diğer ucunuda kasaya monte ettiğiniz hard diske takmanız yeterli olacaktır. Fazladan bir şey yapmanız gerekmiyor. Soracağınız soruyu hiç araştırmadan başkalarına iletmek pek mantıklı bir davranış değil. YouTube de bir ton rehber video var, araştırmayı deneyin.

Öncelikle cevabın için teşekkürler fakat ben işin donanımsal kısmını değil yazılımsal kısmını sormuştum. Diski biçimlendirmek gerekiyor mu mesela onun gibi. Ayrıca araştırmadan dediniz fakat burasıda bir nevi soru cevap kısmı araştırma kısmına burası girmiyor mu? benim gibi aynı sorunu çeken insanlar en azından bu konuyu görüp faydalanabilir.

Direk olarak ikinci sata olarak HDD’yi görecektir. Görmezse BIOS üzerinden gerekli ayarlamaları yaparsın. Format atmana gerek kalmaz.

Ben de senin gibi ilk etapta SSD ile başlamıştım ve sonra HDD alıp takmıştım ve direkt olarak bilgisayarım da görünmüştü. Ekstra bir şey yapmamıştım.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı