Çözüldü Bilgisayara ikinci RAM takılınca açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kasımww

Decapat
Daha fazla  
Anakart
H510 m a pro
İşlemci
İ3 10100f
Selamünaleyküm.
Bilgisayarım tek RAM ile normal şekilde çalışıyor, fakat ikinci RAM'i takınca ekran hiç açılmıyor bile. Bundan en fazla 4 gün önce normal şekilde çalışıyordu PC, daha önce konu açmıştım mavi ekran verdi bilgisayar diye işte her şey o mavi ekrandan sonra oldu. Tek RAM ile PC'yi BIOS modunda açıp Update yaptım öyle denedim fakat sonuç değişmedi RAM de bir sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü çıkardığım RAM'i takıp diğer RAM'i çıkarınca açılıyor yine PC, yani 2 RAM takılınca açılmıyor.

@731001

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Denedim sonuç aynı.

Hocam o zaman halen RAM'inizde sorun olabilir veya anakartta bu bilinmez başka bir sorunsuz RAM alıp denemeniz lazım ayrıca XMP'nin açılmaması da RAM'de bir sorun olabileceğini kanıtlar şekilde fakat anakartta da sorun olabilir.
Hocam siz bir RAM'ı takın bakın baktınız yine aynı hata format atarsınız.

Hocam abimin reminin birini taktık sorunsuz açıldı sistemden baktım okuyor RAM'leri. Yaani anakart da bir sorun yok, abimşn RAM'i çıkarıp bozuk düşündüğüm RAM'i bir daha taktım RAM'imin bozuk olduğna kesin karar verebilmek için açılmadı eskisi gibi. Sonuç olarak sorun RAM'de gidip yeni bir RAM alacağım en azından diğer RAM sağlam.

Hocam abimin reminin birini taktık sorunsuz açıldı sistemden baktım okuyor RAM'leri. Yaani anakart da bir sorun yok, abimşn RAM'i çıkarıp bozuk düşündüğüm RAM'i bir daha taktım RAM'imin bozuk olduğna kesin karar verebilmek için açılmadı eskisi gibi. Sonuç olarak sorun RAM'de gidip yeni bir RAM alacağım en azından diğer RAM sağlam.

Tamadır hocam o zaman sorun çözüldü diyorum bilgisayarınızı iyi günlerde kullanın sağlacakla kalın.

Bu arada hocam RAM'i aldıktan sonra durum güncellemesi yapın.

Sevindim sizin adınıza hocam tekrardan bir sorununuz olursa etiketlemeniz yeter iyi günlerde sağlacakla kalın görüşmek üzere.

Bu arada hocam şu an alacağınız RAM'i internet üzerinden değil bir bilgisayarcıdan alın ve sisteminizin modelini söyleyin ki tekrardan RAM de sorun yaşamayasınız doğru DDR değerini alırsınız haberini olsun

Son düzenleme:
Tamadır hocam o zaman sorun çözüldü diyorum bilgisayarınızı iyi günlerde kullanın sağlacakla kalın.

Sevindim sizin adınıza hocam tekrardan bir sorununuz olursa etiketlemeniz yeter iyi günlerde sağlacakla kalın görüşmek üzere.

Bu arada hocam şu an alacağınız RAM'i internet üzerinden değil bir bilgisayarcıdan alın ve sisteminizin modelini söyleyin ki tekrardan RAM de sorun yaşamayasınız doğru DDR değerini alırsınız haberini olsun.

Tamamdır hocam aynı marka aynı model di zaten abiminki, yine aynısını alırım internetten ya da buradan çünkü yakınlarda hiç bilgisayarcı yok.

Bu arada hocam şu an alacağınız RAM'i internet üzerinden değil bir bilgisayarcıdan alın ve sisteminizin modelini söyleyin ki tekrardan RAM de sorun yaşamayasınız doğru DDR değerini alırsınız haberini olsun.

Hocam her şey için çok teşekkür ediyorum bu kadar zaman ayırıp ilgilenmeniz gerçekten çok kral insansınız Allah işini rast getirsin.

Tamamdır hocam sağlacakla kalın bir sorununuz olduğunda etiketlemeyi unutmayın.

Tamamdır hocam tekrardan çok sağ olun hayırlı akşamlar olsun.

Hocam her şey için çok teşekkür ediyorum bu kadar zaman ayırıp ilgilenmeniz gerçekten çok kral insansınız Allah işini rast getirsin.

Sizin de işinizi rast getirsin hocam problem değil insanlara yardımcı olmayı seviyorum sizde kral adamsınız.

Tamamdır hocam tekrardan çok sağ olun hayırlı akşamlar olsun.

Hayırlı akşamlar hocam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı