Selamünaleyküm.
Bilgisayarım tek RAM ile normal şekilde çalışıyor, fakat ikinci RAM'i takınca ekran hiç açılmıyor bile. Bundan en fazla 4 gün önce normal şekilde çalışıyordu PC, daha önce konu açmıştım mavi ekran verdi bilgisayar diye işte her şey o mavi ekrandan sonra oldu. Tek RAM ile PC'yi BIOS modunda açıp Update yaptım öyle denedim fakat sonuç değişmedi RAM de bir sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü çıkardığım RAM'i takıp diğer RAM'i çıkarınca açılıyor yine PC, yani 2 RAM takılınca açılmıyor.
Hocam o zaman halen RAM'inizde sorun olabilir veya anakartta bu bilinmez başka bir sorunsuz RAM alıp denemeniz lazım ayrıca XMP'nin açılmaması da RAM'de bir sorun olabileceğini kanıtlar şekilde fakat anakartta da sorun olabilir.
Siyah ekranı bilmem fakat yavaşlaması çok normal bu arada windowsdada bir problem olabilir hiçbir teknik işe yaramaz ise format atmanızı ve temiz kurulum yapmanızı öneririm hem sistem de hızlanır
Tamamdır hocam çünkü girişde System. İnf dosyasını sorun olarak gösteriyor fakat siz yine de sorunun anakarttamı yoksa PC değil mi olduğunu kontrol edin.
Tamamdır hocam çünkü girişde System. İnf dosyasını sorun olarak gösteriyor fakat siz yine de sorunun anakarttamı yoksa PC değil mi olduğunu kontrol edin.
Hocam abimin reminin birini taktık sorunsuz açıldı sistemden baktım okuyor RAM'leri. Yaani anakart da bir sorun yok, abimşn RAM'i çıkarıp bozuk düşündüğüm RAM'i bir daha taktım RAM'imin bozuk olduğna kesin karar verebilmek için açılmadı eskisi gibi. Sonuç olarak sorun RAM'de gidip yeni bir RAM alacağım en azından diğer RAM sağlam.
Hocam abimin reminin birini taktık sorunsuz açıldı sistemden baktım okuyor RAM'leri. Yaani anakart da bir sorun yok, abimşn RAM'i çıkarıp bozuk düşündüğüm RAM'i bir daha taktım RAM'imin bozuk olduğna kesin karar verebilmek için açılmadı eskisi gibi. Sonuç olarak sorun RAM'de gidip yeni bir RAM alacağım en azından diğer RAM sağlam.
Bu arada hocam şu an alacağınız RAM'i internet üzerinden değil bir bilgisayarcıdan alın ve sisteminizin modelini söyleyin ki tekrardan RAM de sorun yaşamayasınız doğru DDR değerini alırsınız haberini olsun
Tamadır hocam o zaman sorun çözüldü diyorum bilgisayarınızı iyi günlerde kullanın sağlacakla kalın.
Bu arada hocam RAM'i aldıktan sonra durum güncellemesi yapın.
Sevindim sizin adınıza hocam tekrardan bir sorununuz olursa etiketlemeniz yeter iyi günlerde sağlacakla kalın görüşmek üzere.
Bu arada hocam şu an alacağınız RAM'i internet üzerinden değil bir bilgisayarcıdan alın ve sisteminizin modelini söyleyin ki tekrardan RAM de sorun yaşamayasınız doğru DDR değerini alırsınız haberini olsun.
Tamadır hocam o zaman sorun çözüldü diyorum bilgisayarınızı iyi günlerde kullanın sağlacakla kalın.
Bu arada hocam RAM'i aldıktan sonra durum güncellemesi yapın.
Sevindim sizin adınıza hocam tekrardan bir sorununuz olursa etiketlemeniz yeter iyi günlerde sağlacakla kalın görüşmek üzere.
Bu arada hocam şu an alacağınız RAM'i internet üzerinden değil bir bilgisayarcıdan alın ve sisteminizin modelini söyleyin ki tekrardan RAM de sorun yaşamayasınız doğru DDR değerini alırsınız haberini olsun.