Bilgisayara internet bağlantısı gitmesi için modemde LAN ışığının yanması gerekiyor mu?

Emre12345

Megapat
Daha fazla  
Wi-Fi, Power, internet ve ADSL ışıkları harici başka bir şey yanmıyor. Bu sabah bilgisayarı açtığımda internet yoktu. Kasanın arkasındaki Ethernet ışığı yanmıyor. Aklıma takılan soru ise; normalde modemin üzerinde 4 tane mi ışık yanar, hiç hatırlamıyorum. LAN'ın ışığının yanması gerekiyor muydu?

Son düzenleyen: Moderatör:
16 Mbps, firma ise Vodafone. Tarayıcıda veya CS:GO'da deneyince çok fark hissetmedim. Yine de bilemedim.

Vallahi hocam hem 16, hem Vodafone, indirme hızı en azından 12-13 görse bari, arkadaşın dediği gibi bir arayın isterseniz. Yüksek ihtimal, alt yapınız, konumunuz vs saçmalayıp sorun tamamen sizin binanıza gelen kablodanmış gibi davranacaklar ama denemekte fayda var. Neyse ki ping değeriniz fena değil bu duruma göre.

Benim şu an için merak ettiğim kablonun aldığı hasar eski performansına kıyasla düşük olur mu, bu konuda ne diyorsunuz?
Önceden yaptığınız testlerle bu oranlar arasında ne kadar fark var ? Etki olabilir de olmayabilir de, hasara bağlı biraz, belki sadece dış plastik hasar aldı, içerdekilerde problem yok, bilemeyiz bu şekilde.

Önceden yaptığınız testlerle bu oranlar arasında ne kadar fark var ?
Emin ol en son ne zaman test yaptığımı bile hatırlamıyorum :d Şimdi tekrar test yapacağım bir fark var mı diye. Ama dediğim gibi eskisinden farklı bir durum sezmedim kullanış olarak. Olsa fark ettirirdi diye tahmin ediyorum.

Emin ol en son ne zaman test yaptığımı bile hatırlamıyorum :d Şimdi tekrar test yapacağım bir fark var mı diye. Ama dediğim gibi eskisinden farklı bir durum sezmedim kullanış olarak. Olsa fark ettirirdi diye tahmin ediyorum.

Kullanımda bariz bir fark hissedemiyorsanız yüksek ihtimalle bir problem yoktur. Yüzeysel bir zedelenmedir. Oldu ki problem oldu, CAT6 kablolar ucuz Trendyol'da vs. 15 Metre 70 liraya sipariş ettim geçen, çözersiniz bir şekilde.

Kullanımda bariz bir fark hissedemiyorsanız yüksek ihtimalle bir problem yoktur. Yüzeysel bir zedelenmedir. Oldu ki problem oldu, CAT6 kablolar ucuz Trendyol'da vs. 15 Metre 70 liraya sipariş ettim geçen, çözersiniz bir şekilde.
Şimdi bakıyorum. Dediğin gibi CAT6 kablo bakıyorum ben de :d En kötü şu an kullandığım kenarda yedek durur, yenisini de kafam kalmadan kullanırım. Yardımlarınız için sağ olun, iyi forumlar :)

Şimdi bakıyorum. Dediğin gibi CAT6 kablo bakıyorum ben de :d En kötü şu an kullandığım kenarda yedek durur, yenisini de kafam kalmadan kullanırım. Yardımlarınız için sağ olun, iyi Sosyaller :)

İyi günler dileriz. Aklınıza takılan her türlü soruları sorabilirsiniz. Konu dışına çıkarsa konu açarak tabii ki 🤭

Şimdi bakıyorum. Dediğin gibi CAT6 kablo bakıyorum ben de :d En kötü şu an kullandığım kenarda yedek durur, yenisini de kafam kalmadan kullanırım. Yardımlarınız için sağ olun, iyi forumlar :)
Aynen öyle, en azından kafa rahat eder. Hayırlı olsun şimdiden, size de iyi forumlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı