Bilgisayara internet nasıl bağlanır?

• Konuyu başlatan xWhizn
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 192

xWhizn

Yoctopat
Daha fazla  
Ben normalde PC'ye interneti Ethernet'le baglıyordum ama şimdi fibere geçtik ve modem maalesef odamda degil fiber kablo odama çıkmıyormuş modemi baglamak için şu an 1-2 duvar falan var modemle aramda Wi-Fi ile baglanyorum fakat pingim çıkıyor oyunlarda oyun oynanmıyor ne yapabilirim tavsiyesi olan var mı?
-PowerLine düşündüm ama nasıl bir şey hiçbir fikrim yok.
-Güçlendirici alıp odama Wi-Fi ile baglama ama gene stabil olmazmış pingim çıkarmış oyunlarda.
*Odama modemi getiremiyorum fiber kablo kırılganmış üst kata çıkaramıyolar.
-Odama çıkan TV için uydu kablosu mu ne varmış onunla baglayabilirsin dedi biri interneti ama hiçbir fikrim yok bu konular hakkında.
Yardım lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uzun bir flat ethernet kablosu alarak halıların altından vs. görüntü kirliliği oluşturmayacak şekilde modemden odanıza çekemez misiniz?

etherneti kablosunu çekmem mümkün degl powerlineda pingim çıkarmı bir kaç cihaz birden kullansa bide nasıl bişi alayım
1767533849933.png

Yalan bu arada, işlerine gelmemiş. Modemini nereye istiyorsan oraya kadar fiber çekme görevleri var.
bize kırılgan bu kablo üst kata çekemeyiz kırılır dediler

Ethernet kablosu çekmek nasıl mümkün değil abi 80 metre Ethernet kablosu kestirip soba bacası deliğinden 2 kat yukaruya kablo çektim ben. Kabloyu gayet te güzel saklayabilirsin etrafta ayak altında kablo falan da kalmaz.

etherneti kablosunu çekmem mümkün degl powerlineda pingim çıkarmı bir kaç cihaz birden kullansa bide nasıl bişi alayım
1767533849933.png
Kablo ve 5ghz hariç tüm seçeneklerde ping değerin yüksek olacaktır. 5ghz'de bile garanti şekilde pingin düşük olur diyemem.
Tekrardan operatörü arayıp modemin yeri değişeceğinden fiber kablosunun uzatılmasını istiyorum diye talep oluşturabilirsin.
Evet, fiber kablo hassas fakat normal bir kablodan farkı yok istenilen yere gayette çekilebilir. İşgüzarlık yapmış saha ekibi orada.

"Flat (Yassı) Cat6 Ethernet Kablosu" alırsan, kabloyu halı altından, kapı eşiğindeki boşluktan veya süpürgelik kenarından belli belirsiz yürütebilirsin. En kesin ve en ucuz çözüm budur. Buna ilaven Powerline Adaptör kullanabilirsin.

etherneti kablosunu çekmem mümkün degl powerlineda pingim çıkarmı bir kaç cihaz birden kullansa bide nasıl bişi alayım Eki Görüntüle 2634325

bize kırılgan bu kablo üst kata çekemeyiz kırılır dediler
Servis sağlayıcılar ana dağıtıcıdan apartman dağıtıcı kutusuna kadar hattı çeker, türktelekom genellikle kapının önüne kadar çekiyor. Sonrasında modemine giden hattan biz sorumluyuz, çoğu servis sağlayıcı operatör ilgilenmiyor.

"Flat (Yassı) Cat6 Ethernet Kablosu" alırsan, kabloyu halı altından, kapı eşiğindeki boşluktan veya süpürgelik kenarından belli belirsiz yürütebilirsin. En kesin ve en ucuz çözüm budur. Buna ilaven Powerline Adaptör kullanabilirsin.

Servis sağlayıcılar ana dağıtıcıdan apartman dağıtıcı kutusuna kadar hattı çeker, türktelekom genellikle kapının önüne kadar çekiyor. Sonrasında modemine giden hattan biz sorumluyuz, çoğu servis sağlayıcı operatör ilgilenmiyor.
TurkNET'i 2 kez arayıp modemin yeri değişecek lütfen servis gönderir misiniz dediğimde yollamışlardı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı