Bilgisayara işlemci fanını takmayı unutmak sorun olur mu?

989898burki

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, ben bilgisayar siyah ekran veriyor diye işlemciyi, ekran kartını ve RAM'leri falan çıkar tak yaptım. O sırada işlemci fanını unutmuşum. Bununla beraber 1 saat falan Valorant oynadım hiç kasma donma olmadı. FPS de stabildi o yüzden fark etmedim. Oyundan çıktıktan sonra Stardew Valley gireyim dedim. Ana ekranda ısıölçer vardı bildirim vardı bir açtım işlemci 95 derece. İşlemci Ryzen 5 5500 ve yaz ayındayız acayip sıcak. İşlemci bu durumdayken ve işlemciye ağırlık yapan bir oyun oynarken PC nasıl kapanmadı veya bana bunu fark ettirecek bir şey nasıl olmadı (FPS düşmesi vb.)Ve PC açılıyor şu an gayet normal.

Merhaba arkadaşlar, ben bilgisayar siyah ekran veriyor diye işlemciyi, ekran kartını ve RAM'leri falan çıkar tak yaptım. O sırada işlemci fanını unutmuşum. Bununla beraber 1 saat falan Valorant oynadım hiç kasma donma olmadı. FPS de stabildi o yüzden fark etmedim. Oyundan çıktıktan sonra Stardew Valley gireyim dedim. Ana ekranda ısıölçer vardı bildirim vardı bir açtım işlemci 95 derece. İşlemci Ryzen 5 5500 ve yaz ayındayız acayip sıcak. İşlemci bu durumdayken ve işlemciye ağırlık yapan bir oyun oynarken PC nasıl kapanmadı veya bana bunu fark ettirecek bir şey nasıl olmadı (FPS düşmesi vb.)Ve PC açılıyor şu an gayet normal.
Bir şey olmaz da bir an önce aç işlemci soğutucusunu tak.

Eğer fanı sonradan taktıysanız çok sıkıntı yok fakat böyle devam ederse işlemcide ciddi sorunlar oluşur.

Dosya Ekleri

• 17495676801503349161539261371869.jpg
    17495676801503349161539261371869.jpg
    194,3 KB · Görüntüleme: 30
İşlemci fanını unutacak kadar acemiyseniz o kasaya bir daha dokunmayın bence. Hayır takmayı unuttun da oyun açıp sıcaklık değerlerine bakmak nasıl aklına geldi. Ayrıca koskoca işlemci soğutucusunu görmedin mi? Bir de en ufak ayrıntısına kadar bilgi veriyorsun. Bence bu konu dalga geçmek amaçlı açılmış.

İşlemci fanını unutacak kadar acemiyseniz o kasaya bir daha dokunmayın bence. Hayır takmayı unuttun da oyun açıp sıcaklık değerlerine bakmak nasıl aklına geldi. Ayrıca koskoca işlemci soğutucusunu görmedin mi? Bir de en ufak ayrıntısına kadar bilgi veriyorsun. Bence bu konu dalga geçmek amaçlı açılmış.

Hocam o kadar acemilikle alakası yok aslında, insanlık hali herkesin başına gelebilir şimdi takmış zaten sorunsuz çalışıyormuş, hem de ekranda sıcaklık değerlerini göstermesi gayet doğal bence bir sürü uygulama bunları zaten oyunlarda ara sıra gösteriyor.

Hocam insanlık hali unutulabiliyor herşeyi sök tak yaparken sinirliydim o sinirle unutmuştum ayrıca sıcaklığa oyundan çık yaptıktan sonra advanced system care adlı uygulamanın masaüstü widget'ını kullanarak fark ettim konuyuda neden bir windows uyarısı almadım veya sistem kendini niye kapatmadı diye sormak için açtım

Dosya Ekleri

• 17497603584302502689736296526211.jpg
    17497603584302502689736296526211.jpg
    122,5 KB · Görüntüleme: 16

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı