Bilgisayara kablo ile internete bağlama çabaları

Yer
Kappppadokkya
Daha fazla  
Meslek
Ders çalışmak
Merhabalar, sizin yardımınıza ihtiyacım var. Benim internet sıkıntım ciddi seviyelere yükseldi. USB Wi-Fi adaptörü ile kullanıyorum interneti. Ve artık bir şey indirmek istediğimde en fazla 200KB seviyelerini görüyorum. Bazenleri Bayt seviyesine kadar düştü. Yani ciddi bir şey. Zaten son 2 aydır CS:GO'da 500 pingle oynamaya çalışıyorum. Yaklaşık 1 saat önce babama dedim gelirken kablo al bıktım artık dedim. 15 metelik bir. CAT 5E kablosu aldı. Biz Tivibu kullanıyoruz. Haliyle Tivibu Wi-Fi ile internete bağlanamadığı için TV'nin yanında duruyor modem. Ve bizim salonun TV'yi koyduğumuz duvarında priz yoktu. 2-3 yıl önce duvarı deldirip misafir salonunun prizinden kablo çektirdik. Bilgisayarda misafir salonunda zaten. Ve ben o delikten geçirmeyi planlıyordum. Ve kabloyu aldım, TV'yi çektim bir baktım delik çok küçük. Kablo buradan geçemez. Bende şöyle bir şey düşündüm. Accses point ve Router'ın halen ne olduğunu bilmiyorum ama doğru biliyorsam şöyle bir fikir var aklımda. Bizim TV'nin yanında ana modem var. Modem sanırım accses point oluyor. Router'da sinyal güçlendirici gibi bir şey oluyor yanlış bilmiyorsam. Fikrim: Bir router satın alıp (router dediğim şunun gibi bir şey var aklımda yanlış bilmiyorsam), TV'nin yanına koysam, ana modemi de bilgisayarın yanına kursam, ben Router'ı bizim modeme kablosuz bir şekilde bağlasam. Router'dan tivibuya CAT 5 kablosu ile Tivibu'ya bağlasam çalışır mı? Daha router ile accses Point'in ne olduğunu tam bilmeden yazıyorum. Ne diyor bu falan demeyin. Hatalarımı düzeltirseniz sevinirim. Eğer bu çözüm değilse kabloyu koridordan misafir odasına çekmekten başka bir çare var mıdır? Çünkü ailem izin vermiyor koridordan çekmeme. Cevaplayan herkese teşekkürler. 4 gözle yardımlarınızı bekliyorum.

Anlamadım hocam? Dediğimi anlayamadınız ama olur diyorsunuz?

Dediğiniz eğer şu ise;

Modemi bilgisayarın yanına koyup, modemden kablolu alacaksınız.
Routeri ise tivubu cihazının yanına koyup bağlayacaksınız.

Böyle ise olur.

Dediğiniz eğer şu ise

Modemi bilgisayarın yanına koyup, modemden kablolu alacaksınız.
Routeri ise tivubu cihazının yanına koyup bağlayacaksınız.

Böyle ise olur.

Evet doğru anlamışsınız. Peki Router'ların kablo girişi var mıdır? Çünkü Tivibu'ya kablo ile bağlamam lazım. Xiaomi Mi Wi-Fi Pro'da yok kablo girişi bunun için hangi ürünü kullanmam lazım?

Not: Router'ı sadece Tivibu kullanacağı için markasının önemi yok 🙂.

Peki modemi PC'nin yanına alınca sinya Tivibu'nun olduğu yerede az gidecek o zaman Tivibu'da sıkıntı yaşamayın :D Kablosus aktarıcılar Wi-Fi sinyalini alıp dağıttığı için bulunduğu yere sinyalin iyi gelmesi gerekliki alıpbulunduğu yerden daha uzak yerlerede yansıtabilsin.

Peki içinden kablo çıkar mı bunun?

Peki modemi PC'nin yanına alınca sinya Tivibu'nun olduğu yerede az gidecek o zaman Tivibu'da sıkıntı yaşamayın :D.

Merak etmeyin Tivibu sorun çıkarırsa ailem uğraşmak zorunda kalacak ve haliyle 2-3 günde halledeceklerdir. Eğer tüm aile PC oynasaydık benim çözmeye çalıştığım sorunu 2 günde hallederlerdi. 😁

Peki içinden kablo çıkar mı bunun?

Merak etmeyin Tivibu sorun çıkarırsa ailem uğraşmak zorunda kalacak ve haliyle 2-3 günde halledeceklerdir. Eğer tüm aile PC oynasaydık benim çözmeye çalıştığım sorunu 2 günde hallederlerdi. 😁

O kadar bilmiyorum maalesef. Çıkabilir.

Bence deliği genişlet öyle geçir kabloyu. Veya kablonun ethernet ucunu kes geçirdikten sonra yeni uç tak. Bunun içinde RJ45 pensesi lazım ama 60TL falan fiyatları veya bir elektrikçi bul getir ona yaptır ucunu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı