Bilgisayara manuel start nasıl yapılır?

vgooner

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, yaklaşık 1 aydır bilgisayarımın Power tuşu bozuk. Düne kadar deneye deneye açılıyordu fakat şu an hiçbir şekilde açılmıyor. Biraz araştırma yaptıktan sonra manuel start diye bir şeyin olduğunu keşfettim. Ardından yapmayı deneyecektim ama hem JFP1 pinlerine kablolar bağlı hem de ekran kartım JFP1 tarafını tamamen kapatıyor. Ekran kartını çıkartıp sonrasında da manuel başlatmak için kabloları çıkartsam ne olur?

Merhaba, yaklaşık 1 aydır bilgisayarımın Power tuşu bozuk. Düne kadar deneye deneye açılıyordu fakat şu an hiçbir şekilde açılmıyor. Biraz araştırma yaptıktan sonra manuel start diye bir şeyin olduğunu keşfettim. Ardından yapmayı deneyecektim ama hem JFP1 pinlerine kablolar bağlı hem de ekran kartım JFP1 tarafını tamamen kapatıyor. Ekran kartını çıkartıp sonrasında da manuel başlatmak için kabloları çıkartsam ne olur?
Hiçbir şey olmaz. Pinlere iletken bir şey ile temas ettirirsen sistem açılır, aynı şekilde sistem açıkkende 5 - 10sn kadar temas ettirirsen sistemi düğmeden kapatmanla aynı etki olur.

Hiçbir şey olmaz. Pinlere iletken bir şey ile temas ettirirsen sistem açılır, aynı şekilde sistem açıkkende 5 - 10sn kadar temas ettirirsen sistemi düğmeden kapatmanla aynı etki olur.
Tamamdir çok teşekkür ederim.
Herhangi iletken şey ile güç pinine temas edince sistem açılır.
Çok teşekkür ederim.

@Klaizee @Turkish Delight Evet denedim fakat yine de açılmıyor anlamadım power supply mı bozuldu acaba?

Son düzenleme:
Nereye temas ettiğinizin görselini paylaşır mısınız? İnternetten anakartın net bir fotoğrafını bulamadım.
Ekran kartı tam orayi kapattığı için çekemedim el kitapçığında belirtildiği gibi jfp1deki pinlerin sağ üst ikiliye üzerine temas ettim

Dosya Ekleri

• Screenshot_20240926-224022_WhatsApp.jpg
    Screenshot_20240926-224022_WhatsApp.jpg
    74,9 KB · Görüntüleme: 27
  • Screenshot_20240926-224248_Samsung Notes.jpg
    Screenshot_20240926-224248_Samsung Notes.jpg
    72,1 KB · Görüntüleme: 34
Ekran kartı tam orayi kapattığı için çekemedim el kitapçığında belirtildiği gibi jfp1deki pinlerin sağ üst ikiliye üzerine temas ettim
b_msi-a520m-a-pro-1.png
Anakartın aşağı kısmının görselini paylaşır mısınız? Özellikle bios pilinin aşağı tarafı ve sağ alt tarafı. Yanılmıyorsam anakart üzerinden temas gerekiyor, eski sistemlerde öyle yapıyorduk. Anakartı doğrudan göremediğim için net bir şey söyleyemiyorum.

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 2318072
Anakartın aşağı kısmının görselini paylaşır mısınız? Özellikle bios pilinin aşağı tarafı ve sağ alt tarafı. Yanılmıyorsam anakart üzerinden temas gerekiyor, eski sistemlerde öyle yapıyorduk. Anakartı doğrudan göremediğim için net bir şey söyleyemiyorum.
Başka açtığım bir konuda da ekran kartını sokmem gerektiğini yazmıştım ama sokemedim bir türlü asla yerinden oynamıyor yandan jfp1 tarafı gözüktüğü için ordan denemiştim. O yüzden bulabildiğim en iyi görsel bu bunu atabilirim ancak maalesef

Dosya Ekleri

• Screenshot_20240926-231023_Chrome.jpg
    Screenshot_20240926-231023_Chrome.jpg
    238,9 KB · Görüntüleme: 23

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı