Bilgisayara nasıl çift ekran kartı takılır?

XantaresOnTop

Femtopat
Merhaba, bilgisayarıma çift ekran kartı takmak istiyorum. Nasıl bir yararı olur veya iki ekran kartının da aynı marka model mi olması gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, bilgisayarıma çift ekran kartı takmak istiyorum. Nasıl bir yararı olur veya iki ekran kartının da aynı marka model mi olması gerekiyor?

Slı yapmak istiyorsunuz sanırım. Oyun performansı için çok masraflı olacağından saçma bir uygulama olur ve düşündüğünüz kadar efektif olmaz. İki ekran kartının fiyatına daha üst segment tek kart daha iyi olur.

Anakart; NVIDIA için SLI, AMD için Crossfire desteklemesi lazım. Doğal olarakta 2 tane X16 yuvası olmalı.

Ekran kartlarıda aynı model ve gene kendi şeylerini desteklemesi lazım.

Oynayacağınız oyunda desteklemesi lazım yoksa tek kart çalışır.

Güç kaynağınında yeterli Watt'a sahip olması lazım.

Yüksek kalite bir tane ekran kartı almanız daha ucuza geliyor. SLI ve Crossfire ölü doğdu ve ölü gidiyor. Destekleyen ekran kartlarıda zaten çok eski.

Son düzenleme:
Hic gerek yok bana kalirsa. Inanilmaz bir performans artisi olmuyor ve ve uyumsuzluk sorunlari oluyor. Ancak yine de yapmak istiyorsaniz NvLink teknolojisini kullanarak 25 GB/s'ye kadar cift yonlu bant genisligini arttirabilirsiniz. Ayni iki ekran karti ile yapabilirsiniz.

Ancak unutmayin Nvlink teknolojisi yalnizca son kullanici bakimindan RTX ekran kartlarinda var ve 5000 serisi NvLink destegine sahip degil. Cunku ihtiyac duyulmuyor.

İmzandaki sistemin doğru olduğunu varsayarsak. 4090 zaten halihazırda SLI desteği yok.

Oyun için ise SLI hiçbir koşulda mantıklı ya da verimli değil. Kaba tabir ile.

2 adet 2080Tİ = 1 adet 3090 etmiyor.

2 Adet 2080Ti Parasal olarak 4090'a denk geliyor ve performans kayıpları, stabilizasyon problemleri ve güç tüketimi cabası.

2X Güç, 2x Isı, 2X İşlem gücü ihtiyacı, 2X Alan ama alacağın performans 2080Ti x 1.3~1.5 diyebiliriz.

Her zaman için üst modele geçmek hem daha stabil hem daha performanslı hem de daha ekonomik.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı