hasker
Hectopat
Daha fazla
- Meslek
- Endüstri Mühendisi
Selamlar, iyi hafta sonları dilerim.
Ekran Kartı: Sapphire RX 9060 XT Pulse 11350-03-20G 128 Bit GDDR6 16 GB
SSD: Samsung 990 PRO MZ-V9P2T0CW Soğutuculu PCI-Express 4.0 2 TB M.2 SSD
Bu parçaları peşin fiyatına 10 taksitten fırsatım olduğunda aldım. Tesadüfen ikisi de ufak kırmızılıklar içeren siyah temada parçalar. Aşağıda henüz almadığım parçaları almayı düşündüğüm öncelik sırasıyla yazıyorumm.
Kasa ve fanlar açısından daha f/p olacağını düşündüğümden dolayı:
düşünüyorum estetik olarak bunlar hoşuma gittiği için, yine de fikir ve önerileri olan varsa açığım.
İşlemci olarak:
PSU olarak:
Anakart olarak:
Wi-Fi ihtiyacım olmasa da olsa da olur, geleceğe yönelik olması (PCI-e 5.0 gibi), 2 RAM slotu kâfi, SSD slotu 4-5 tane olmak zorunda değil Max 2-3 yine uygun böyle ihtiyaçlarım ve setupıma uygun bir anakart ihtiyacım var önerilere açığım.
Burada da yine MSI ASUS gibi daha bilindik markalardan da gidilebilir.
İşlemci soğutucu:
Burada da yine Nebi Akgün'ün soğutucu videosundan izlediğim kadarıyla oradan bir tek fanlı kule tipi soğutucu düşünüyorum, 1.5-2k diyebiliriz buraya.
RAM:
Burada araştırma dahi yapmadım. Belki eski kasamdam 3000 MHz'li RAM'lerden söküp takabilirim idarelik veya varsa taksitle alabileceğim uygun RAM'ler önerilere açığım maksat F/P olsun fiyattan kısıp durma gayem yok. Teşekkür ederim şimdiden yardımlarınız için. Bunu şimdi al kaçırma veya sonraya ertele diyeceğiniz şeyler varsa yine çok hoş olur.
İlla bir bütçe duymak isteyen arkadaşlar olursa ekran kartı ve SSD aldığım için onlar hariç 50-55k diyebiliriz.
Ekran Kartı: Sapphire RX 9060 XT Pulse 11350-03-20G 128 Bit GDDR6 16 GB
SSD: Samsung 990 PRO MZ-V9P2T0CW Soğutuculu PCI-Express 4.0 2 TB M.2 SSD
Bu parçaları peşin fiyatına 10 taksitten fırsatım olduğunda aldım. Tesadüfen ikisi de ufak kırmızılıklar içeren siyah temada parçalar. Aşağıda henüz almadığım parçaları almayı düşündüğüm öncelik sırasıyla yazıyorumm.
Kasa ve fanlar açısından daha f/p olacağını düşündüğümden dolayı:
- Gamepower Warcry Pulse 4 RGB Fanlı 5k + Warcry Pulse için RGB Fan 5 Adet 1k veya
- NZXT H6 Flow 3 adet RGB'siz fanlı 5.7k veya NZXT H6 Flow Full + Full 2. El 7.5k
düşünüyorum estetik olarak bunlar hoşuma gittiği için, yine de fikir ve önerileri olan varsa açığım.
İşlemci olarak:
- Ryzen 7 9700X 13k
- Ryzen 9 9800X3D 21k (eğer peşin fiyatına 9/10 taksit olursa düşünürüm)
- Ryzen 7 7800X3D 15k (genelde oyun oynuyorum ama yayın açma/video editleme gibi işler yaptığım da olabiliyor ara ara o kısımlarda 9700X bir tık öne geçiyor diye biliyorum)
PSU olarak:
- Delta 750HB 750W Gold+ 2.9k (forumda birkaç kişi tarafından sürekli övüldüğünü gördüm fakat başka pek bir info bulamadım Nebi Akgün PSU listesinde ismini bile göremedim Nebi Akgün PSU List ama farklı görüşlerce de okeyse alıp geçebilirim, fiyatı çok uygun. Aynı zamanda FB modeli de var Platin olan)
- Rajintek Cratos 850W 5k düşerse düşünülebilir.
Anakart olarak:
Wi-Fi ihtiyacım olmasa da olsa da olur, geleceğe yönelik olması (PCI-e 5.0 gibi), 2 RAM slotu kâfi, SSD slotu 4-5 tane olmak zorunda değil Max 2-3 yine uygun böyle ihtiyaçlarım ve setupıma uygun bir anakart ihtiyacım var önerilere açığım.
- Maxsun Challenger B850M-K AMD AM5 DDR5 4.8k (F/P, istek ve estetik olarak okey gibi, sadece bilindik bir marka değil)
- Gigabyte B850M Force AMD AM5 DDR5 6.5k (isteklerimi genel olarak karşılaması ve F/P bilindik marka olması okey fakat renk setupıma pek uymuyor)
- Maxsun Terminator B850M Pro Dark Wi-Fi AMD AM5 7.4K (özellik ve estetik olarak perfect, bilinmedik marka ama çok F/P)
Burada da yine MSI ASUS gibi daha bilindik markalardan da gidilebilir.
İşlemci soğutucu:
Burada da yine Nebi Akgün'ün soğutucu videosundan izlediğim kadarıyla oradan bir tek fanlı kule tipi soğutucu düşünüyorum, 1.5-2k diyebiliriz buraya.
RAM:
Burada araştırma dahi yapmadım. Belki eski kasamdam 3000 MHz'li RAM'lerden söküp takabilirim idarelik veya varsa taksitle alabileceğim uygun RAM'ler önerilere açığım maksat F/P olsun fiyattan kısıp durma gayem yok. Teşekkür ederim şimdiden yardımlarınız için. Bunu şimdi al kaçırma veya sonraya ertele diyeceğiniz şeyler varsa yine çok hoş olur.
İlla bir bütçe duymak isteyen arkadaşlar olursa ekran kartı ve SSD aldığım için onlar hariç 50-55k diyebiliriz.
Son düzenleme: