Arkadaşlar ben bilgisayarda hiçbir şey yapmadığım halde Virus:Win32/Neshta.A adlı bir virüs bilgisayarıma girmiş ve kaynağında Zula yazıyordu. Bir anlam veremedim ama hiçbir şey yapamıyorum. Google açılmıyor, uygulama inmiyor, .exe gibi bir şey istiyor. Yardımınıza ihtiyacım var.
Arkadaşlar ben bilgisayarda hiçbir şey yapmadığım halde Virus:Win32/Neshta.A adlı bir virüs bilgisayarıma girmiş ve kaynağında Zula yazıyordu. Bir anlam veremedim ama hiçbir şey yapamıyorum. Google açılmıyor, uygulama inmiyor, .exe gibi bir şey istiyor. Yardımınıza ihtiyacım var.
Başka bir bilgisayardan USB diskinize Emsisoft isimli programı kurup tam tarama yapın. İşlem bitince karantinadaki tüm virüsleri silin ve bilgisayarı yeniden başlatın. Sorun çözülmez ise format atmanız gerekebilir.
Selamlar, [Rehber] PC Virüsleri Temizleme bu konu var biliyorum ama ekleme yapmak istedim. Eğer halihazırda bir anti-virüs yazılımı kullanıyorsanız Kaspersky Internet Security yerine Kaspersky Virus Removal Tool kullanın. İlk öncelikle eğer RAT (Remote Access Trojan) bulaştıysa interneti...
www.technopat.net
Bu rehberi yapmayı deneyin. Olmazsa Avast! ile tam tarama yapın.
Eğer yapabilirseniz format atın (eğer atamıyorsanız sonraki adımı da yapabilirsiniz), sonra flash belleğe Kaspersky Rescue Disk kurun ve bilgisayari taratın (tam tarama olsun). Tarama hızı sürücünüzün okuma hızına göre değişir.
Bilgisayarınızdan Win32/Neshta Truva atının temizlenmesi için adım adım talimatlar.
www.avg.com
Bu aracı boş bir USB belleğe yükleyip hedef bilgisayarda çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Öncesinde .exe olmayan önemli dosyalarınızı yedeklemeye çalışın. Gönderdiğim araç, çift tıkladığınız andan itibaren tarama yapmaya başlayacak ve otomatik olarak zararlıları temizleyecek. Zararlı tespit edildiğinde yeniden başlatmanızı isteyerek onarım işlemini gerçekleştirecek.
Lütfen sonuçlar hakkında bilgilendirin.
Aşağıdakini temiz bir bilgisayarda USB belleğe bootable bir şekilde yazdır. Zararlı olan bilgisayar kapalıyken tak, bilgisayarı aç ve boot et. Tarama başlat, bulunanları temizle.