Bilgisayara PDF'den virüs bulaşmış olabilir mi?

arda 513

Hectopat
Daha fazla  
Technopat'ta açılmış bir konuyu okuyordum ve birisi hacklendiğini söylüyordu.
Kendisine PDF atmış ve o da Technopat'a paylaşmış, ben de yanlışlıkla indirdim açtım.
PDF'den virüs bulaşıcağını bilmiyordum, bulaştıysa nasıl kurtulabilirim?

Hocam pdf'den virüs bulaşır mı ki?

Formatlasam geçer mi? Bulaşıp bulaşmadığından emin değilim.

PDF'ten de bulaşır, JPEG'ten de bulaşır, PNG'den de bulaşır. Bulaşır da bulaşır.

HitmanPro ve Emsisoft Emergency Kit ile tarama başlatın, Kapsamlı tarama için Malwarebytes ve BitDefender Free kullanın.

Konuyu acilen bildirmeni öneririm. "Bu virüslü bir dosyaydı." diye paylaştıysa eğer, sen de yemiş olabilirsin. Önce Virustotal ile dosyayı tara. Eğer bir sıkıntı varsa bilgisayarı antivirüslerden birine tarat ki temizlesin. Eset, Kaspersky, Bitdefender gibi.

Hocam pdf'den virüs bulaşır mı ki?
araştırdım evet bulaşıyor

Hemen Malwarebytes indirip tarattım virüs çıkmadı zaten indirdiğim gibi sildim.

Bilgisayarınızdaki bütün hesaplardan çıkın gerekirse şifre/iki aşamalı doğrulama yapın. Bilgisayara da format atın.

PDF dosyaları, genellikle metin, görüntü ve diğer multimedya içeriğini içeren belgelerdir. Bir PDF dosyasının doğrudan bir virüs içermesi veya bulaştırması için kullanılan bir mekanizma yoktur.Ancak PDF dosyaları, güvenlik açıkları veya zayıflıklar içerebilecek Adobe Reader veya diğer PDF okuyucu yazılımlarında açıldığında sorunlara neden olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…