Bilgisayara PDF'den virüs bulaşmış olabilir mi?

Technopat'ta açılmış bir konuyu okuyordum ve birisi hacklendiğini söylüyordu.
Kendisine PDF atmış ve o da Technopat'a paylaşmış, ben de yanlışlıkla indirdim açtım.
PDF'den virüs bulaşıcağını bilmiyordum, bulaştıysa nasıl kurtulabilirim?
ha biliyorum o konuyu bende indirdim hiç bir şey olmuyor.

PDF dosyaları, genellikle metin, görüntü ve diğer multimedya içeriğini içeren belgelerdir. Bir PDF dosyasının doğrudan bir virüs içermesi veya bulaştırması için kullanılan bir mekanizma yoktur.ancak PDF dosyaları, güvenlik açıkları veya zayıflıklar içerebilecek Adobe reader veya diğer PDF okuyucu yazılımlarında açıldığında sorunlara neden olabilir?

Hayır, vardır. PDF dosyalarının içine .exe uzantılı dosyalar saklanabiliyor.

PDF dosyaları, genellikle metin, görüntü ve diğer multimedya içeriğini içeren belgelerdir. Bir PDF dosyasının doğrudan bir virüs içermesi veya bulaştırması için kullanılan bir mekanizma yoktur.Ancak PDF dosyaları, güvenlik açıkları veya zayıflıklar içerebilecek Adobe Reader veya diğer PDF okuyucu yazılımlarında açıldığında sorunlara neden olabilir.
PDF dosyalarına gömülen zararlı kodlar her yerde çalışabilir. O kod Adobe Reader'a gitmeden çalışıyor. PNG ve JPEG dosyalarına enjekte edilen kodlar için de aynı şey geçerli. Öyle ya da böyle önce ya da sonra bu kod çalışıyor. Program sürümüyle alakası yok.

MBAM ile taratınız.

Direk format atsam virüs temizlenirmi?

Hayır, vardır. PDF dosyalarının içine .exe uzantılı dosyalar saklanabiliyor.

Format atsam virüs gidermi?

Tabii ki bulaşır. PDF, JPG gibi her türden dosyaya enjekte edilebilir virüsler, lâkin genelde bu işin erbabı olan Ruslar :D türkler bu virüs işlerinden bir cacık anlamıyor.

Format atsam virüs gider mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı