Bilgisayara RAM taktıktan sonra RAM hızı düştü

balot50

Hectopat
Dell 3581-FB7020f41C marka PC'min üstünde kendi çıkardığı 2666 MHz hızda RAM vardı. Bende üstüne Kingston marka 2666 MHz RAM aldım. RAM hızı 2133'e düştü bilgisayar yavaşladı ne yapabilirim eski hızında 12 GB RAM olarak kullanabilmem için işlemci 7020U olduğu için overclock da yapamıyorum. Bu konu hakkında yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dell 3581-FB7020f41C marka PC'min üstünde kendi çıkardığı 2666 MHz hızda RAM vardı. Bende üstüne Kingston marka 2666 MHz RAM aldım. RAM hızı 2133'e düştü bilgisayar yavaşladı ne yapabilirim eski hızında 12 GB RAM olarak kullanabilmem için işlemci 7020U olduğu için overclock da yapamıyorum. Bu konu hakkında yardımcı olabilirseniz sevinirim.

BIOS üzerinden RAM frekansını arttırmayı denediniz mi?

Öncelikle bu frekans düşüşünü ciddi bir şekilde hissetmeniz mümkün değil bence. Intel sistem için özellikle. Asıl soruna gelecek olursak, RAM'ler birden farklı frekans değerlerinde, gecikme değerlerinde ve ayarlarda çalışabilir. Güncel anakartlar bu RAM'leri otomatik olarak ayarlayabiliyor olsa da güncel olmayanlarda bu tarz sorunlar yaşanabiliyor. Manuel olarak BIOS'tan değiştirmeyi deneyin... Eğer bunu başaramazsanız, 2 RAM'in 2666MHz'te çalıştığı değerler yoktur demektir... (Yalnızca frekans ve gecikme değerine bakılmaz.)

zira bir de bellek iç gecikme değerleri var.
Mesela CL16 RAM modüllerinin açıklamasında C16-16-16 olan modeller de vardır C16-19-19 olan modeller de vardır.

Aslında ikisi de CL16 belleklerdir ancak iç gecikme değerleri farklıdır.

Biosu çok farklı anlamadım nasıl olduğunu overclock kısmı gibi bir yer göremedim
İki farklı RAM aynı hızda çalışmaz. İkisinin de 2666 MHz olması bir şeyi değiştirmez. Gecikme değerleri de aynı olmak zorunda. Gecikme aynı olsa bile ikisini aynı hızda çalıştırmanın garantisi yok zira bir de bellek iç gecikme değerleri var.
Görünür derecede yavaşladığını hissettim siz ne önerirsiniz bunun için
Mesela CL16 RAM modüllerinin açıklamasında C16-16-16 olan modeller de vardır C16-19-19 olan modeller de vardır.

Aslında ikisi de CL16 belleklerdir ancak iç gecikme değerleri farklıdır.
Ne yapabilirim hızlandırmak için ??
Öncelikle bu frekans düşüşünü ciddi bir şekilde hissetmeniz mümkün değil bence. Intel sistem için özellikle. Asıl soruna gelecek olursak, RAM'ler birden farklı frekans değerlerinde, gecikme değerlerinde ve ayarlarda çalışabilir. Güncel anakartlar bu RAM'leri otomatik olarak ayarlayabiliyor olsa da güncel olmayanlarda bu tarz sorunlar yaşanabiliyor. Manuel olarak BIOS'tan değiştirmeyi deneyin... Eğer bunu başaramazsanız, 2 RAM'in 2666MHz'te çalıştığı değerler yoktur demektir... (Yalnızca frekans ve gecikme değerine bakılmaz.)
Biosta böyle bir kısım bulamadım yardımcı olabilir misiniz ? Yani ram değerlerini değiştirebileceğim bir kısım yok anlamadım bende ?
Öyle bir kısımla karşılaşmadım bulamadım öyle bir kısım dell markaların biosları oldukça farklı böyle bir olanak sağlamamışlar sanırım yardımcı olabilirseniz sevinirim..
Biosta öyle bir kısım bulamadım göremedim farklı bir bios u var bu bilgisayarın

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı