Bilgisayara ses sistemi bağlama

regola5

Centipat
Daha fazla  
Bilgisayarıma fotoğraflarda görünen Arçelik stereo MS-5450 ses sistemini bağladım. Yalnız bass kısmından memnun değilim 2 adet siyah büyük hoparlör harici 2 adet resimlerde görünen 1 tanesi arızalı yaptırıyorum sarı ahşap hoparlör bağladım tiz kısmı tatmin edici oldu. 2. yüklediğim resimde Philips siyah silindir gibi bass görüyorsunuz onu bu sisteme ( sadece bass ) olarak nasıl bağlayabilirim?

Arçelik sistem;

72303445_450992395538271_7766937215053070336_n.jpg

Bağlamak istediğim Philips bass;

72086171_537116153705621_8803334362838859776_n.jpg

72657672_768205086955474_3146480843342479360_n.jpg

Sistemi 2+1 seklinde mi kullanmayi dusunuyorsunuz? Philips Bass + 2 Arcelik kolon olarak.

evet
Sistemi 2+1 seklinde mi kullanmayi dusunuyorsunuz? Philips Bass + 2 Arcelik kolon olarak.

Bası bağlamayı başarabildim yalnız şimdi teyip bir süre sonra sesi komple kesip '' Protect'' yazıyor ve kendini kapatıyor. Ne yapmam gerekiyor bunun için ?

Son düzenleme:
Setinizin cikisi 8 Ohm'a gore dizayn edilmistir. Elinizdeki Philips bass ise 4 Ohm olmali. Setin cikisina fazla yuk bindirdigi icin set kendini korumaya aliyordur. Ayni empedansta bir kabin bulmaniz ya da bass'in icindeki hoparloru 8 Ohm'luk olan bir tanesiyle degistirmeniz gerekli. Ya da set yerine cikisi 4 Ohm olan bir amfi alabilirsiniz. Secenekleriniz bunlar.

Setinizin cikisi 8 Ohm'a gore dizayn edilmistir. Elinizdeki Philips bass ise 4 Ohm olmali. Setin cikisina fazla yuk bindirdigi icin set kendini korumaya aliyordur. Ayni empedansta bir kabin bulmaniz ya da bass'in icindeki hoparloru 8 Ohm'luk olan bir tanesiyle degistirmeniz gerekli. Ya da set yerine cikisi 4 Ohm olan bir amfi alabilirsiniz. Secenekleriniz bunlar.

Resimlerde görülen 2 tane arçelik teyibin hoparlörünün yanına 2 tane daha hoparlör + bass bağlayacağım bir amfi tavsiye eder misiniz ?

Yapilandirmaniz cok karmasik. Muhtemelen soylediginz tum hoparlorlerin hem empedanslari hem de gucleri farkli. Bunlari tek amplifikator ile kontrol etmek zor is. Bahsettiginiz diger iki hoparlor sanirim ufak sari olanlar. Her biri icin farkli amfi gerek. Yuksek guclu oaln tek amfi alip hepsini baglarsaniz ya yine kisadevre korumasi devreye girecek empedans uyumsuzlugu nedeniyle ya da kucuk olanlar yanacak.

Yapilandirmaniz cok karmasik. Muhtemelen soylediginz tum hoparlorlerin hem empedanslari hem de gucleri farkli. Bunlari tek amplifikator ile kontrol etmek zor is. Bahsettiginiz diger iki hoparlor sanirim ufak sari olanlar. Her biri icin farkli amfi gerek. Yuksek guclu oaln tek amfi alip hepsini baglarsaniz ya yine kisadevre korumasi devreye girecek empedans uyumsuzlugu nedeniyle ya da kucuk olanlar yanacak.

Peki araba amfisi ile bir sistem kurup bunları tek bir yerden halledebilir miyim ?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı